perjantai 1. tammikuuta 2016

Hyvää Uuttavuotta 2016!

Viime yönä juhlittiin uuttavuotta. Meidän porukka vietti koti-illan elokuvien ja hyvien herkkujen kera.
Aikaisempina vuosina on Nana pelännyt ukkosta: läähättänyt, tärissyt ja hakeutunut syliin. Muutama viime vuosi on pärjätty hyvin kun Nanalla on ollut lupa tulla sohvalla kainaloon ja peiton alle, päällään thundershirt-paita ja masussa sopiva annostus calmex-tabletteja. Vuosi sitten annoin ensimmäistä kertaa myös Sirulle ja Iirikselle calmexia kun iltalenkillä (viiden aikaan) omakotitalon pihalta ammuttiin meidän kohdalta raketteja ja kaikki säikähtivät sitä pahanpäiväisesti. Tänä vuonna kaikki saivat ensimmäiset tabletit jo ennen vuoden viimeistä ulkoilua (puoli viiden aikaan).

Siru ja Iiris ottivat alkuillan melko rennosti, kauempaa kuuluneet raketit pitivät molempien korvat höröllä mutta malttoivat makoilla kuitenkin. Nana tuli jo kuuden aikaan syliin, joskaan ei ihan kainaloon vaan riitti että on vieressä.



Kun ensimmäiset isommat paukkeet alkoivat oli mulla yhtäkkiä syli täynnä collieita: Nana alimpana, Iiris keskellä ja Siru ihan kyljessä kiinni. Sirua rupesi sen verran enemmän jännittämään että vaihdoin sille thundershirtin päälle. Koetin ensin netin ohjeen mukaan laittaa huivista sidoksen, mutta oli sitä mieltä että ei näin ja kaivautui siitä ulos. Siru viettikin loppu paukkeiden ajan paita päällä.


Nana tuntui rauhoittuvan kun pauke vain jatkui, ei ihan reporankana ollut mutta yllättävän rauhallisena verrattuna viime vuosiin, liekö ikä tehnyt tehtävänsä :) Puoliltaöin pahimman paukkeen aikaan vain seurasi mua mutta kun pysähdyin jonnekin niin kävi lähimpään sopivaan paikkaan makoilemaan.

Siru oli puoliltaöin hermostunut, mutta paita ja calmexit auttoivat selkeästi. Iiris sen sijaan oli tämän uudenvuoden yllättäjä! Kun pahin pauke alkoi juoksi kainaloon mutta kun tajusi katsoa ulos niin mieli muttui kertaheitolla. Pelko vaihtuikin murinaan ja piti jopa parille raketille haukahtaakin. Siirryttiin sitten makkarin ikkunaan katsomaan Iiriksen kanssa puoleyön paukkeet Nanan makoillessa sängyllä ja Sirun pitävän majaa käytävällä.


Käytiin vielä vuoden ekat pisut tekemässä kahden aikaan, kun pauke oli lähes lakannut ja kaikki kolme olivat makoilleet lattialla rentoina jo tovin. Olihan siitä iltapissasta aikaa yli yhdeksän tuntia :)

Ensi vuonna mennään varmaan samoilla valmisteluilla kuin tänäkin vuonna. Harkitsen Sirulle oman thundeshirtin ostamista, mutta katsotaan miltä vaikuttaa loppuvuodesta.

Lupauksiakin tehtiin, mutta eipä kerrota niistä vielä sen tarkemmin. ;)


Ei kommentteja: