maanantai 22. lokakuuta 2012

Sunnuntaitreenit

Eilen treenattiin Nanan ja Sirun kanssa agilityä ja Sirun kanssa vielä päälle rally-tokoa.

Aksassa tehtiin molempien ryhmissä Oreniuksen rataa (Juha Orenius oli aiemmin päivällä ollut kouluttamassa hallilla ja hyödynnettiin toki rataa heti.)
Kuvan postasi Krista Vau:n facesivulle, lainasin sieltä... Kiitos =) Klikkaamalla kuvaa sen saa suuremmaksi.
Ensin Sirun kanssa tehtiin rataa 18 asti. Kakkosella takaakierto/persjättö, joka toimi oikein hyvin. Puomille Sirulla oli niin kiire että ropina vaan kävi ja oli pakko kysyä että monellako jalalla se ylitti sen =D Mutta onneksi pysyi päällä! Neloselle lähetin ensin huolimattomasti "kyllähän Siru lähtee takaakierrolle...." joten otettiin uusiksi tarkemmalla ohjauksella, enemmän vartaloa mukaan. Pussista tuli taas kerran suoraan eteen, pitää harjoitella pussista suoraan etenemistä. Rasian avulla saatiin Siru suorempaan ja yli kuutosesta. 7-9 ei ongelmia. Kympille piti pysäyttää putken päähän, eihän tuonne olisi järkevästi kerennyt millään! Takaakierrolla kympille, sylin kautta toinen takaakierto 11 ja heitto puomin puolelta kohti 12. Kepeille kulma oli hankala Sirun kanssa, kun koitin sylkkäriä, pari kertaa sai ottaa koko ajan hieman helpottaen, jotta sai onnistumaan, keppikulmat pitää siis lisätä treeniohjelmaan, varsinkin nämä sylkkäri yms. versiot.... Putkeen ohjauksessa sai olla melko tarkkana, samoin 15 hypylle, muuten lopun kanssa ei ongelmia. Joskin Siru paukkasi A:sta ohi samantien kun juoksin itsekin siitä ohi olettaen että jäisi... Taas se mun ongelma, mä oletan, en ohjaa! Hitsi että sitä on juostessa vaikea muistaa! =D

Nanan kanssa treenattiin odotellessa hieman jalkojen välistä pujottelua, oli vaan neidillä niin kova into aksaan että ei saatu tehtyä kuin muutama hassu kunnon alitus, pitää ruveta ottamaan näitä enemmänkin odotellessa: hyvää alkujumppaa ja keskittymistreeniä. Kunhan Sirun saa rauhoittumaan hieman odotustilanteessa niin voisi senkin kanssa ottaa näitä rallattelupätkiä alkuun.

Nanan ryhmässä tehtiin rataa 14 asti. Kakkoselle sama ohjaus kuin Sirulla, joskin tein löysästi ohjauksen jolloin Nanankin teki hieman liian ison reitin. Hyvä pysäytys kontaktille. Nanan kanssa takaakierto ei ole niin vahva kuin Sirulla, joten otin hieman varman kanssa ja laitoin reilulla liikkeellä takaakierrolle ja mitäs siitä tuli? Reilu kaari ennen takaakiertoa =D Pussista hyvin eteenpäin, joskin mun ohjaus myöhässä, mutta ei sentään paukannut ykkösesteelle! Seiskalle ok, kasilla tein persjätön, jossa multa jäi aivan huomaamatta että Nana ohitti koko esteen seinän puolelta =D Putkeen ok, hurja jarru koiralle, että sain ohjattua esteiden välistä takaakierrolle kohti kymppiä, sieltä toiselle kohti 11 ja taas työntö ja ohjaus 12 kautta kohti keppejä. Putkella en enään ohjannut kunnolla vaan meni suoraan väärään päähän.
Toisella kierroksella saatiin sitten ottaa kakkosen, nelosen ja kutosen kaaret tiukemmiksi, omaa ajoitusta pitää vaan parantaa ettei ihan vaan heittele koiraa minne sattuu. 7-8 kohdassa tehtiin parempaa ohjausta, jotta sain koiran myös esteen yli. Nyt mulle selkiintyi hyvin "lentokoneohjaus", periaatteessa oon tiennyt aiemmin mutta tässä kohdassa selkeni hyvin sen käyttökohde! Hyvin ohjattuna sain itselleni sen verran etumatkaa putkeen että sain Nanan kunnialla esteiden välistä eteenpäinkin! Aivan mahtavaa! 10-13 kohdassa treenattiin muutamaan otteeseen ajoitusta paremmaksi, samoin ohjausta kepeille. Pari kertaa onnistuin saamaan Nanan väärään väliin kepeille mutta kyllä se sinne oikeaankin väliin meni onneksi. Vikalla kerralla treenatessa tein ihan turhan pakkoratkaisun putkelle, lähetin Nanan kepeille ja jäin itse putken toiselle puolelle ja aivan turhan lähelle putken suuta, jolloin Nana lähes juoksi varpaideni päältä melkein törmäten muhun... Mutta meni se putkeen... Tätä pitää koittaa toistamiseen vielä!

Rally-Tokossa otin pitkästä aikaa Nanan tilalle Sirun, parin viikon päästä on möllikisat ja olen sinne ilmonnut Sirun aloon, Nanalle avo+voi-radat. Sirulla oli hieman keskittymisvaikeuksia kun joku käveli radan reunassa, varsinkin toisen koiran kanssa. Seuraamisessa on edelleen töitä tehtävänä, mutta omalla liikkellä sain kuitenkin hyvin Sirun mukaani. Hyvin huomasi mitä ei oltu harjoiteltu, mutta toisaalta näki heti mitä oli! Vasemmalle käännökset on hyviä ja asennonvaihdoissakin ollaan edistytty hyvin. Eteentulo oli melko tahmeaa mutta tuli kuitenkin... Eiköhän me vielä keretä vähän treenata ennen möllikisoja! =)

Pääsin vielä lopuksi koittamaan rataa Riemun kanssa, ihan erilainen ohjata kuin omat, varsinkin kun osa komennoista oli ihan erilaisia kuin mitä itse käyttää, jouduin koko ajan miettimään radalla että mitä tälle nyt sanoisi =D Mutta samalla näki hyvin, miltä muutama Riemun ongelmakohta näyttää ohjaajasta käsin, kaikkea ei vaan huomaa kun katsoo koirakon menoa sivusta.

Tänään kävin ottamassa tytöistä hieman syysposeerauskuvia vaahteranlehdissä =) Tulokset on näkyvissä gallerian puolella: http://vompattielamaa.otukset.fi/kuvat/Lokakuu+2012/Poseerauksia+ja+muuta+mukavaa/

Ei kommentteja: