sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Rallytreenit 27.3.2015

Perjantaina teemana oli oikealla seuraaminen. Oikealla työskentelyä on ryhmän kanssa tehty lähes alusta alkaen, mutta pidempiä pätkiä ei olla vielä tehty.
Rata oli lyhyehkö ja helppo L-kirjain (tai livenä siihen tuli hieman yli 90astetta kulmaa mutta toimi hyvin.). Pujottelussa oli lisäksi koiran leluja, noutokapula ja pehmolelu tötsien tilalla.









Hieman ryhmäläisia alkuun jännitti pidempi pätkä oikealla mutta suoriutuivat todella hienosti ja paljon paremmin kuin mitä olin odottanut! Koirat siirtyivät hyvin työskentelemään oikealla, ohjaajia jännitti hieman mutta tsemppasivat siitä huolimatta koiriaan ja kertoivat selkeästi mitä tehtiin eli olivat ajatuksella mukana ohjauksessa.

Seuraavaksi tehtiin sama rata, mutta nyt vaihdoin parin kyltin paikkaa, mikä muuttikin radan olemusta.



Nyt oikealla seuraaminen tulikin radan alkuosaan. Taaskaan ongelmia ei suuremmin ollut, koirilla toimi hyvin oikealla työskentely ja ohjaaja tekivät hyvää työtä.

Molempien ratojen aikana oli keskellä myös käytösruutu. Ohjeena oli tehdä lyhyitä pätkiä, alkuun tuttua asentoa ja lopussa vaikeampaa. 

Kun ryhmäläiset tekivät hyvää työtä meni aikaa näihin kahteen pätkään vähemmän kuin mitä olin ajatellut joten loppuun otettiin toivetreenejä :)

Ei kommentteja: