tiistai 23. toukokuuta 2017

Odotuksen alkua

Tällä hetkellä ensimmäisestä astutuksesta on menossa vuorokausi 56 eli alustava laskettu aika on tasan viikon päästä. Jännityksessä saamme siis elää vielä tovin :)

Röntgenissä kävimme Iiriksen kanssa viikko sitten, eläinlääkäri sanoi masun olevan vielä melko pieni mutta ennättää vielä kasvaa ennen laskettua aikaa.

Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi,  montako pentua löydät?
Röntgenkuvasta laskettiin yhdessä eläinlääkärin kanssa 4-5 pentua. Vasemmalla näkyy kolme selkärankaa ja oikealla kaksi kalloa 1-2 selkärankaa. Siellä ne kelluvat ja kasvattavat itseään :) Ravinnosta ei pitäisi ainankaan olla puutetta, sen verran hyvin Iirikselle on kaikki ruoka maistunut odotusaikana, jopa niin hyvin että pitää hieman vahtia ettei syö Nanankin annosta!

Liikuntaa Iiris on saanut harrastaa sen verran kuin omasta tahdostaan on halunnut. Vapaana onkin liikkunut melko hyvin, viimeisen viikon aikana juokseminen on vähentynyt mutta pysynyt silti liikkeessä. Hieman rallyakin ollaan treenattu, pääasiassa lyhyitä treenejä, joissa pidetään enemmän hauskaa ja liikkeet mietin sen mukaan etteivät ole enään kropalle niin vaativia, esim. hypyt ja pyörähdykset on jätetty pois jo aikaa sitten. Enemmän ollaankin tehty nyt lenkkien yhteydessä seuruuta, perusasentoon hakua ja peruutuksia. Nyt viimeiset päivät pyritään tekemään lenkit pääasiasssa vapaana tai edes osittain vapaana ja näin lämpiminä päivinä suositaan iltaa ja aamua jo senkin takia että Nana on kasvattanut paksumman "hormoniturkin" ja pohjavillastakin on vielä puolet jäljellä.

Sunnuntaina kävin kurkkaamassa valmistuvaa pentulaatikkoa, tällä viikolla saan sen kotiin ja pääsen sisustamaan pentuaitauksen valmiiksi. Eilen ja tänään olen siivonnut olohuonetta ja kokeilin aamulla kuinka suuren pentuaitauksen saan nykyisistä aidoista olohuoneeseen. Akvaarion, kirjahyllyn ja sohvan väliin saa juuri sopivasti reilut 4.5m2 :) Mutta alkuun tehdään vain hieman pentulaatikkoa suurempi aitaus, niin että laatikon ulkopuolelle jää Iirikselle ruokapaikka. Eikä ensimmäisinä päivinä välttämättä tarvita aitausta lainkaan laatikon lisäksi, rajaan Nanan ja Sirun olohuoneen ulkopuolelle ja Iiris saa pitää olohuoneen itsellään.

Tarkastajat toimessaan. Oikealle jää aitauksen portit ja akvaariollekin pääsen edelleen ruokkimaan vaikka aitaus on suurena.


Laatikon on tehnyt hyvä ystäväni, avasin vain suuni sopivassa paikassa kysyäkseni :) Ja muutenkin on ihana huomata miten apua on tarjottu monella eri tapaa :) Ihanaa kun on näin mahtavia ystäviä <3 Hyvillä mielin lähdetään viimeisiin odotuspäiviin ja kohti synnytystä.


Ei kommentteja: