sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Jälleen oltiin pusikossa =)

Eilen treenattiin hakua tyttöjen kanssa.

Nanan kanssa tehtiin sama harjoitusta kuin viimeksikin (maalimiehellä ensin patukkapalkka-leikitys-maalimies lopettaa leikkimisen-mä kutsun Nanan tuomaan patukan mulle-otan patukan Nanalta ja kytken liinaan-Nana vie mut maalimiehen luo-ruokapalkka).
Ensimmäinen harjoitus oli helpossa metsämaastossa, Nana sai nähdä maalimiehen menon paikoilleen ja harjoitus toimi todella hyvin, ei ongelmia. Seuraava maalimies oli yhtä helpossa paikassa, tällä kertaa Nana ei nähnyt maalimiehen menoa paikoilleen mutta meni suoraan maalimiehen luokse, toi patukan ja vei mut takaisin maalimiehelle erinomaisesti.
Kolmas maalimies olikin piilossa kiven takana eli Nana ei nähnyt suoraan maalimiestä metsään mennessään. Nana pyöri ympäri metsää ja kävi multakin kysymässä muutamaan otteeseen mistä on kyse. Lopulta kun oltiin jo muutaman metrin päässä maalimiehestä, Nana tajusi homman idean ja meni luokse. Leikitys, patukan tuonti mulle ja vienti maalimiehelle onnistui, vaikka etäisyys oli vain viiden metrin luokkaa. Viimeinen maalimies laitettiin jälleen seisomaan avoimeen maastoon keskelle aluetta. Lähetin Nanan metsään alueen nurkasta ja etenin itse alueen reunan vieressä kulkevaa tietä eteenpäin alueen suuntaisesti. Nana eteni maalimiehelle jälleen erinomaisesti. Tällä kertaa jätin kutsumatta Nanaa patukkaa palauttamaan, Nana lähtikin maalimieheltä tuomaan patukkaa, mutta vei sen sinne, mistä olin tehnyt metsään lähetyksen. Nana koetti antaa ensin patukkaa muille, mutta kutsuttani Nana toikin sen luokseni samantien. Lähetys metsään ei onnistunut eri kohdasta vaan palasimme jälleen alkupisteeseen, josta lähetin Nanan metsään ja siitä veikin minut suoraan maalimiehelle.

Kaksi viimeistä harjoitusta olikin siis hieman liian vaikeita Nanan taitotasoon verrattuna, mutta virheistähän oppii aina, eikö vain?
 - Seuraavaksi Nanan kanssa aletaan harjoittelemaan hankalampia piiloja, kyykyssä olevia ja istuvia maalimiehiä.
 - Toisiin harjoituksiin yhdistän oman liikkumiseni Nanan ollessa maalimiehelle menossa maalimiehelle, jotta en ole aivan samassa paikassa kuin lähettäessäni.

Sirun kanssa otettiin kahdesti kaksi maalimiestä metsään.
Ensimmäisellä kerralla toinen maalimiehistä oli pienessä kuopassa alueen etuosassa, toinen takaosassa istumassa kiven päällä.
Ensimmäisen maalimiehen Siru poimi samantien, haukku oli hiljaista, ääni olisi varmaankin tarvinnut avata ennen metsään lähettämistä. Toinen maalimies aiheutti Sirussa hieman ihmetystä istuessaan kivellä. Siru ei ollut oikein varma pitäisikö sille haukkua vai ei, mutta lopulta aloitti hyvän haukun.
Toisella kerralla ensimmäinen maalimies käveli hiljakseen alueen takarajalla olevaa polkua ja toinen istui jälleen kivellä, tosin eripuolella aluetta.
Kävelevä tuotti jälleen ihmetystä, Siru jopa seurasi maalimiestä hetken ennenkuin keksi aloittaa haukkumisen, joka sitten olikin hyvä haukku huolimatta maalimiehen kävelemisestä. Toinen maalimies löytyikin helposti ja tällä kertaa haukku tuli samantien huolimatta siitä, että maalimies istui kivellä.

Sirulle rupean lisäämään eri asennoissa ja paikoissa olevia maalimiehiä harjoituksiin. Pressu pitää laittaa ostoslistalle jotta siihen voi ruveta kätkemään maalimiehen. Tosin aluksi tarvitsee totuttaa Siru kahisevaan pressuun. Se voisi ensin maalimiehen vieressä kasana / levitettynä mahaan tai muuten näkyvillä. Aion myös harjoitella Sirun kanssa pressulla muuallakin kuin harjoituksissa, jotta tuulessa kahiseva pressu ei olisi mörkö ja jotta Siru ei koe pressulla kävelemistä pelottavaksi asiaksi.

Ei kommentteja: