perjantai 3. tammikuuta 2014

Vauhdikas vuosi 2013

Viime vuosi oli vauhdikas, ilmeisesti niin vauhdikas ettei blogiakaan kerennyt kuin kerran päivittää :D

Jospa siis istuisi hetkeksi alas ja muistelisi viime vuotta, lähinnä koirahommien ostalta :)

Viime vuonna kisasin rally-tokossa yhteensä 28 eri startissa kolmen koiran kanssa!

Nana aloitti kisavuoden loppiaisena Tampereella Koirakoutsin kisoissa, mistä saimmekin 87pisteen tuloksella kotiinviemisiksi RTK2-koulutustunnukset ja tuomarin suosikki-palkinnon! Voittajaluokassa Nana kisasi neljä kisaa, joista yhdestä ei tullut tulosta, Klaukkalassa Suoratin kisoissa 9.2. mentiin peiliseinän vieressä oikealta seuraten ja kun tuli kyltti "puolenvaihto jalkojen välistä" päätti Nana mennä katsomaan peilikuvaansa samalla poistuen kisa-alueelta :D Muista kisoista tulikin sitten mukavat pisteet:
16.2. Lahti / VAU 80p. 3.sija
2.3. Tampere / Koirakoutsi 95p. 2.sija
1.4. Tampere / Koirakoutsi 76p. ja RTK3

Mestariluokassa vaihteluakin onkin ollut hulluista hylsyistä aina ensimmäiseen kiinnitykseen valiotitteliin ;)
8.6. Lohja / Nu-Pu 95p. 1.sija
15.6. Nastola / VAU HYL (67p.) Nanalla oli todella sählämeininki näissä kisoissa :D
26.7. Kaarina / Suorat 81p. Lähes pimeässä suoritettu kisa, käytösruudussa en nähnyt yhtään missä suorittava koirakko meni :D
10.8. Tampere / Rally-Tassut KK HYL (63p.)
10.8. Tampere / Rally-Tassut KK HYL (57p.) Näissä kisoissa Nanan sähläysmeininki jatkui...
26.10. Janakkala / JANKK HYL KÄY (Käytösruudussa meni pakka sekaisin...)
2.11. Lahti / VAU HYL (Nana päätti käydä katsomassa pisteenlaskijoita, jotka harmikseni istuivat rata-alueen ulkopuolella...)
9.11. Lempäälä / Suorat, Rally-Tokon SM, HYL (66p.) Mutta muuten aivan ERINOMAINEN rata! Sain omilla askelvirheilläni paljon virhepisteitä, Nana teki erinomaista työtä ja SEISOI koko käytösruudun aivan rauhassa paikoillaan!
23.11. Veikkola / Suomen Partacolliet 77p. ja RTK4. Taas sählättiin mutta onneksi sen verran että päästiin kuitenkin tuloksille ja saatiin viimeinen koulutustunnus haltuun. Enään valionarvo puuttuu!
6.12. Ylöjärvi / Koirakoutsi, 90p. 1.sija.

Vuoden 2014 tavoitteet: toinen kiinnitys valionarvoon ja käytösruutu sekä peruutukset haltuun paremmin kisatilanteissa.

Siru kisasi rallyssa kolme kertaa:
15.6. Nastola / VAU 95p. Oman seuran kisat omalla lähitreenikentällä (Kukkasen koulun kenttä) tuottivat hyvän tuloksen Sirulle!
2.11. Lahti / VAU 82p. ja RTK1 eli nousu avoimeen luokkaan!
9.11. Lempäälä / Suorat, Rally-Tokon SM, HYL (43p.) Varasijalta joukkueeseen nousu ja vieras kisapaikka = melko ennalta arvattava tulos... Mutta tehtiin sentään rata loppuun! =)

Tavoitteet vuodelle 2014: Startit kaikissa VAU:n kisoissa ja lajin virallistuessa 1.5. aloitus uudelle alo-luokasta. Siru hyötyy siitä kun mun ei tartte ressata vaikeita kylttejä vaan saadaan mennä vielä vähän aikaa helppoa rataa :)

Iiris aloitti kisauransa huhtikuun alussa tavoitteena nousta saman vuoden aikana voittajaluokkaan :) Iiris saavuttikin tavoitteensa vuoden aikana ja paljon enemmänkin!
1.4. Tampere / Koirakoutsi 86p.
8.6. Nummi / Nu-Pu 100p. 2.sija
8.6. Nummi / Nu-Pu 100p. 2.sija ja RTK1
15.6. Nastola / VAU 71p.
26.7. Kaarina / Suorat 82p.
26.10. Janakkala / JANKK 85p. ja RTK2
2.11. Lahti / VAU 89p.
9.11. Lempäälä / Suorat, Rally.-Tokon SM, 73p. Näissä kisoissa oli houkutuksessa iso jaloillaan seisova pupulelu, joka pelotti ihan kamalasti, mutta päästiin kuitenkin jotenkuten ohi siitä, vaikutti kuitenkin lähes koko rataan tämä jännittävä tilanne heti radan alussa....
23.11. Veikkola / Suomen Partacolliet HYL (49) Ihan ihme sähläysrata Iirikseltä =o
6.12. Ylöjärvi / Koirakoutsi 79p. RTK3

Tavoitteet 2014: Saada tuloksia mestariluokasta, sitä ennen olisi opeteltava merkille lähetys ja peruutus edessä =D

Agilityssa starttasin Nanan kanssa 26 kertaa ja lisäksi Merja Laaksonen starttasi vuoden lopussa kahdella radalla.
Vuosi aloitettiin komeasti kahdella LUVAlla: 19.1. Janakkalassa Anne Saviojan hyppäriltä ja 23.2. Hyvinkäällä Marja Lahikaisen agiradalta. Muutenkin alkuvuoden kisoissa tuli kivasti tuloksia, loppuvuonna kisainto laantui eikä alkuvuodelle 2014 ole vielä tiedossa muita kuin oman seuran kisoja. Katsellaan kevättä kohti kunhan juoksut on ohi, mitä sitten suunnitellaan =)

Siru starttasi vuoden aikana neljä kertaa, joista kahdessa ohjaajanaan Tea Kaltto. Tean kanssa Siru nappasikin ensimmäisen LUVAnsa 9.5. Vantaalla Heidi Viitaniemen radalla, kisat olivat samalla SCY:n agimestikset =)
Sirun kanssa olisi tavoitteena startata ainankin omissa kisoissa, ehkä parissa muussakin. Muita tavoitteita en ole vielä asettanut, pitkäaikainen tavoitehan on saada yhteistyö pelaamaan paremmin :)

Iiriksellä tuli kisaikä täyteen marraskuussa, mutta opetellaan vielä keppejä ja keinua ei ole kunnolla aloitettukaan joten vuoden 2014 tavoittessa olisi ensimmäinen agistartti: ehkä kesällä tai syksyllä, kunhan ollaan ensin opeteltu kepit ja keinu kuntoon!

Näyttelyissä kävi kaikki tytöt pyörähtämässä vuoden aikana!

Nanakin debytoi näyttelyissä 29.6. Tuusulassa, jossa Peggy Bailey antoi pystykorvaneidille tulokseksi EH:n! (Muuten tuomari olikin eri-automaatti, Nana oli ainoa pk-collie koko näyttelyssä kun ei saanut ERI:ä :D) Mutta H:ta lähdettiin hakemaan, jotta joskus voisi ehkä rallyvalionarvon saada eli saatiin enemmän kuin mitä lähdettiin hakemaan!

Siru pyörähti kolme kertaa kehässä saaden kaksi ERI:ä (Lahti KV 27.4.Kupriyanova-Sinko Olga ja Oulu Collie pääerikoisnäyttely Penny Sewell) Pääerkkarista tuli myös vuoden paras sijoitus AVK4.
Yhden EH:nkin neiti sai, Tuusulan kaikkien rotujen näyttelystä Brenda Banburylta.

Iiriskin pääsi näyttelyihin, samoihin kuin Siru ja vieläpä samoille tuomareille: Lahdesta saatiin EH, Tuusulasta ja Oulusta ERI.

Lisäksi Siru ja Iiris pääsivät kolmessa eri näyttelyssä junior handler-tyttöjen koiriksi, oli hauskaa nähdä itselle uutta lajia vaikkakin kehän laidalta (noh, enhän mä iän puolesta noihin kisoihin koskaan pääsekään), tämän lajin myötä Iiris pääsi messukeskuksessa Koira2013-näyttelyn pääkehään! Hienot oli puitteen JH-kisalla messarissa =)

Ensi vuonna olisi tavoitteena käydä muutamat ryhmänäyttelyt, lahti KV:t ja mistä sitä tietää vaikka löytäisi koiransa maailmanvoittajastakin? =D

Itse koulutin itseäni koirapuolella ja kävin vuoden aikana agilityn ratamestarikurssin, koetoimitsija 1-kurssin ja koiran koulutusohjaaja-koulutuksen. Tänä vuonna tavoitteena on koetoimitsija 2 agilityssa ja rally-tokossa. Rally-tokon koulutusohjaajakurssi ja tuomarikurssikin olisi haaveissa, niihin sitten jos toteutuvat ja pääsen mukaan :)

Ja nyt aion tosissani päivittää blogiakin! En nyt joka päivä mutta jos viikoittain edes jotain ehtisi kirjoittaa? Kun kerran tykkään lukea muiden blogeja niin olisihan se hauska jos omassanikin olisi tekstejä enemmän kuin kerran vuodessa :D Katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan! Lisäsin koirahommista vasemmalle palkkiin meidän treenikalenterin ja kisasuunnitelmat :) Iiriksen sivu pitäisi tehdä loppuun ja Nanan ja Sirun sivut päivittää ajantasalle. Kuviakin olen lisännyt galleriaan aivan liian vähän ja olen ottanutkin niitä aivan liian vähän... Josko tänä vuonna hieman reipastuisi asian suhteen?

Ei kommentteja: