maanantai 11. huhtikuuta 2016

Maaliskuun kuulumisia

Hieman on opiskelut haitanneet harrastamista ja blogi jäänyt taukoilemaan siksi aikaa. Kokonaan ei ole kuitenkaan tekemisiä unohdettu ja kerrataankin tässä välissä pikaisesti kuulumiset :)

 Iiriksen suuri intohimo: kinoskävely. Kevään viimeisiä kinoskävelyitä :D


6.3. käytiin kisaamassa Porvoossa PORSK:in kisoissa. Auton kyydillä matkusti jälleen sekalainen seurakunta: Iiriksen ja Nanan lisäksi kyytiin napattiin Tahvo ja Jeppe. Itse kisasin vain Nanan kanssa Tarun startatessa Iiriksen kanssa kisaan.

Nanan kanssa tehtiin radalta 72 pistettä, valitettavasti käytösruudusta tuli -10 ja lisäksi saatiin kokonaisvaikutelmasta vielä -5 joten tulokseen asti ei aivan päästy. Hyviä kohtia silti radalla oli ja monessa ihan onnistumisen tunnettakin!


Iiriksellä ja Tarulla olisi melkein ollut tulos (79p.), jos vain ohjaaja olisi huomannut ettei ratakoirakko ollut vielä kytketty kun poistuivat käytösruudusta :( Eli tuloksena HYL. Mutta itse radalla oli vallan oivaa työtä siihen nähden että ovat treenanneet alle melko vähän.


Iiris onnistui muutama viikko sitten saamaan tassuunsa haavan, joka tarvitsi tikkejä. Oltiin aamulenkillä sunnuntaina ja lähimetsässä tytöt juoksentelivat kun huomasin että neidin tassusta valuu verta. Pikainen tutkimus ja selvisi että tassussa on hyvin vuotava haava. Koira kainaloon ja tassua samalla painaen nenäliinalla kiiruhdettiin kotiin. Suihkuttelin haavan ja kurkkasin että on sen verran iso ettei ihan kotikonstein selvitä. Siispä nokka kohti Hattulan eläinsairaalaa ja tuloksena kaksi tikkiä ja kipulääkepiikki. Reippaasti Iiris oli koko hoidon ajan, ei pistetty puudutetta (kirvely ja pistos vs. kaksi tikkiä...) ja vain vikan tikin kohdalla hieman vinkaisi. Namit kelpasi hyvin vaikka eläinlääkäri olikin hieman pistellyt. Tassu lähti todella hyvin paranemaan, pakettia joutui kurakelin takia pitämään hieman pidempään kuin mitä olisin halunnut ja tämänkin jälkeen ulkosalla vielä tovi tossua.

Satelliittivastaanotto päällä.

Satelliittivastaanottaja murjottaa.

Kotihoitoa rennosti sängyllä.

Harmitti kun viidakko tunkee satelliittiin.

Tikit lähes viimeistä päivää. Laitoin tarkoituksella pieneksi jos joku ei halua nähdä näin läheltä.

 Nappi on ollut meillä pariin otteeseen hoidossa, kerta kerralta sulahtaa laumaan paremmin :) Ja mikäs siinä on välillä kuunnellessa pienen ranskanperunan tuhinaa.
"Mitä te katotte?"

Auringonpalvoja liikkui vain juuri sen verran mitä aurinkokin.

"Häädetään yhdessä fasaanit!"

 Kevään ekat pihajätskit nautittiin pitkällä lenkillä :)

Eräänä iltana lähdettiin käymään iltalenkillä Hämeen Linnanpuistossa. Päivällä ollut kaunis kevätsää vain vaihtui kylmään tuuleen illaksi ja järven rannalla tuuli sen verran kylmästi ettei tehtykään niin pitkää lenkkiä kuin olin aikonut. Hauskaa oli silti mennä välillä uusissa maisemissa!


Nana harrastaa mummoaksaa ja ilme on sen mukainen! Ihan ei mennyt nappiin mutta hauskaa oli molemmilla :D


"Onko pakko vielä nousta?"

Viime lauantain kävimme Nanan kanssa kisaamassa Lahdessa VAU:n kisoissa. Iiris oli vielä dopingin takia kisakiellossa (tikkin yhteydessä laitettu kipulääke) ja Sirun kanssa en halua hallikisoissa mennä joten matkaan lähti vain Nana ja nahkiaiset jäi kotiin. Hassua oli ettei mua jännittänyt lähes ollenkaan koko päivänä!
Rata vaikutti sopivan haastavalta, koiran taitojen lisäksi taidettiin testata myös ohjaajan kartalla pysymistä kun samassa kohtaa käännyttiin edestakaisin!

Klikkaamalla suuremmaksi.
Starttinumeromme oli 18. ja kävin Nanan pissattamassa ja hakemassa jossain kymmenennen koiran kohdalla. Sisällä kerettiin hieman kertailla nakin voimalla muutamia kylttejä ja käytösruutua sekä riehua höpsönä hihnan kanssa ennen omaa vuoroamme. (Videota ei valitettavasti ole, kuvaaja oli estynyt ja ehti paikalle vasta käytösruudun aikana). Rata-alueelle tultaessa Nana oli hieman levoton eikä meinannut istua rauhassa hihnan irroittamisessa mutta käskin selkeästi odottamaan ja päästiin jo parempaan fiilikseen. Lähdössä sain hetken odottaa Nanalta katsekontaktia mutta sitten se tulikin ja päästiin matkaan. Edessä peruutuksessa Nana lähti sen verran vinoon vasemmalle että tuomarikin taisi hieman väistyä :D Mutta onneksi vinoutta oli kuitenkin sen verran vähän että virhepisteitä siitä ei tullut. Puolenvaihto edessä jouduttiin uusimaan kun Nana sujahti jostain ihan muualta (-3 UUSI). Pujottelussa Nana bongasi hypyt ja sinne menoa piti hillitä (-1 PY). Hypyillä suhisin minkä kerkesin mutta oltiin kuin oltiikin tokan hypyn jälkeen samassa linjassa ja sain Nanan ajoissa seuruuseen. Oikealle kääntymiseen ollaan saatu mun askeleet kohdalleen jolloin Nanan takapäänkäyttö on parantunut selkeästi. 9-kyltiltä (käännös oikeaan) tuli -1TVÄ, varmaan pientä epätarkkuutta? Itse olin hieman sekaisin edestakaisin käännöksissä ja sieltä tuli oikeasta täyskäännöksestä -3 OV, olin hieman väistänyt Nanaa kun pitäisi kääntyä paikoillaan. Myös toiselta valkovuokolta oli tullut -1 KONTR. Houkutusta (lohennahka ja narulelu) Nana vain vilkaisi. Käytösruudussa Nana hieman inisi, nuuhki ja haukahtikin kerran mutta PEPPU PYSYI MAASSA!!! Heti radalta tultua Nana sai syödä kaikki nakit taskuista ja rasioista palkaksi, niin hieno fiilis (ja hiki!) mulla oli :) Tarun piti käydä ottamassa kuva mulle todisteeksi ennenkuin uskoin meidän pisteet: 91!!! Tähän mennessä Nanalla kun on ollut kasa nolla- ja hyllytuloksia sekä yksi 76pisteen tulos. Huh mikä fiilis jäi <3

Ei kommentteja: