maanantai 11. huhtikuuta 2016

Maanantaiaksat 11.4.2016

Mikäs se maanantain kruunaa jollei aksat :)

Mentiin koko porukalla hallille jo ajoissa kun ajattelin Nanan kanssa treenata hieman rallya alle mutta siellähän oli jo muutama pihaeste esillä joten neiti pääsikin rilluttelemaan muutaman hypyn ja keppien kanssa :) Käytiin ensin koko porukalla pellolla käppäilemässä alle.

Treeneissä oltiinkin ainoat paikalla joten rata on suunniteltu paikalla olleiden esteiden perusteella, juosta sai välillä ihan kunnolla mutta tarkkaakin ohjausta tarvittiin paikoittain.

Klikkaa suuremmaksi!
Iiriksen kanssa tehtiin este 9 takaakiertona, kun olin sen niin alunperin opetellut =D Vitosputkesta koiran tullessa ulos kiiruhdin itse juoksemaan hyppyjen ja puomin välistä, persjättö ja näköyhteys koiraan kun tulee 7-putkesta ulos, oma linja suoraan esteiden 8 ja 9 välistä ja uusi persjättö ajoissa jotta koiran saa nakattua takaakierrolle 9-hypylle. Pari ekaa kertaa piti hieman kohdistaa ohjausta ja askelia mutta saatiin me sieltä tulemaan sellainen "sinnepäin" onnistunut suorituskin. Kepeille ohjaus meni oletettua paremmin. A:n jälkeen ohjasin ensin liian tiukasti jolloin Iiris kääntyi jyrkästi ennen hyppyä, seuraavalla kerralla hyppy meni mutta oma ohjaus oli liian avoin jolloin koira ajautui kohti 5-estettä. Kolmannella kerralla Iiris juoksi hieman lujaa A:lta pois mutta neljäs kerta sanoi tällä kertaa toden ja sain Iipan hyvällä linjalla 15-putkeen. Loppu meni vallan mainiosti. Lopuksi otettiin vielä koko rata kerralla: 4-hypyllä rima tuli alas, Iiris oli tullut vauhdilla eikä saanut askeliaan osumaan kunnolla ja hyppäsi siten huonosti. 9 meni rimaa hipoen mutta meni ja loppu saatiin nollana läpi.
Sirun kanssa neuvoteltiin hieman lähdössä pysymisestä, varsinkin treenien loppupuolella ei pylly meinannut millään pysyä paikoillaan... Sirun kanssa en edes lähtenyt juoksemaan puomin viertä vaan tulin A:n ja hyppyjen välistä. Ensimmäisellä kierroksella tulin liian tiukasti 7-putken edestä jolloin kääntyi mukaan liikkeeseen. Toisella kerralla otin selkeämmän ohjauksen jo 5-putken jälkeen kohti seuraavaa putkea ja sain linjan onnistumaan paremmin. 8-9 väli meni hieman myöhäiseksi ja Siru oli jo juoksemassa jälkemmäisestä hypystä ohitse kun sain sen käännettyä kohti hyppyä ja päästiin A:lle asti. Toisella kerralla sain ohjauksen onnistumaan paremmin: olin itse paremmin sijoittunut ja sain ohjauksen toimimaan. Kepit sain ohjattua joka kerta oikeaan väliin ja vain kerran Siru jätti viimeiset kaksi keppiväliä tekemättä. A:lle mentäessä emme saaneet kertaakaan onnistumaan kunnolla: kokeilin ensin samaan reittiä kuin Iiriksen kanssa (A:n vasemmalta puolelta ja persjättö jälkeen) jolloin Siru ryntäsi (palkasta huolimatta) pois A:lta liikkeni perään. Vaihdoin ohjauksen toiselle puolelle, jolloin ongelmaksi tuli 12-13 väli: Alkuun Sirun meni 4-esteelle asti ylittäen sen, seuraavaksi teki juuri ennen sitä tiukan mutkan.... 14 esteeltä loppuun ei ollut mitään ihmeellistä. Lopuksi mentiin Sirunkin kanssa koko homma. Pylly ei meinannut pysyä millään maassa vaan palauttelin useampaan kertaan lähtöön... 8-9-10 olin hieman myöhässä mutta sain onnistumaan takaalähetyksen 9-hypylle ja siitä edelleen kympille. Kepit onnistuivat jälleen mutta ajoitukseni 12-hypylle oli niin pielessä että kun koitin saada Sirua haltuun äänellä otti neiti ja hyppäsi niin sykkyrällä että rima lensi alas, laukka kohti 4-estettä ja tiukka mutka A:lle. Loppurata meni sen sijaan paremmin vaikka itse hieman luovutinkin puomin jälkeen ja vain huitaisin vikan esteen :D Mutta sinne se meni kuitenkin. Ja mikä positiivista treenissä: Siru irtosi! Monessa eri kohtaa ja pitkällekin! Edistystä edistystä :) Sen verran taisi olla rankka treeni että Siru ei jaksanut enään esteitä harjatessa haukkua lainkaan vaan jolkotteli mun ja kouluttajan väliä kieli pitkällä.


"Anna namii eläkä kuvaa!"

Lopuksi käytiin vielä pellolla koko porukan kanssa. Iiriksestä ei meinannut mistään huomata että alla olisi ollut jo yksi peltokävely ja aksatreenit, Nanalla sen sijaan oli kieli pitkällä mutta painia piti vielä vähäsen. Siru vaan jolkotteli mun perässä nuuskien paikkoja.
Ei kommentteja: