perjantai 7. tammikuuta 2011

Jouluun on vielä 352 päivää

Joulu ei meillä näkynyt tänä vuonna kovikaan paljoa, osittain siksi että vietimme jouluaaton vanhempieni luona ja itse olin pyhät töissä. Toisaalta ei vain tullut kovin suurta joulumieltä tänä vuonna, ei mitään erityistä syytä. Mutta nautin silti erittäin paljon muiden joulukoristeista ja ruuista ja imin muista blogeista itselleni ensi jouluksi tuhat ja yksi ideaa ;)


Nämä lyhdyt sain syksyllä äidiltäni, tosin olin niitä itse toivonut jo viime jouluna. Näissä uskaltaa pitää elävää tulta koirista huolimatta, ovat sen verran korkealla.


Kinkku olikin ainoa jouluruoka, jonka teimme itsellemme. Toki perinteinen joulupöytäkin nautittiin aattoiltana vanhempieni luona =)


Sirun mielestä koko kinkku kuuluu hänelle, turhaan minä sitä paloittelin rasiaan ja säilöin jääkaappiin...


Muumimamman keittokirja on joululahja minulta minulle =) Se piti vain saada. Ihania perusreseptejä koko kirja täynnä, ensimmäisenä testattu juustosämpylät, oikein oivallisia, etten itse sanoisi!


Riihimäen lasin purkkeja olen onnistunut löytäämään kirppiksiltä ihan viimeaikoina, vaikka olenkin silmäni pitänyt jo toista vuotta auki. (Toki on löytynyt mutta 25e kahden litran purkista on liikaa!) Näistä suurin taisi maksaa 12e, keskimmäinen 8e ja pienin 5e. Nämä on kuvattu muutama päivä sitten, tänään joukkoon liittyi vielä yksi 2l purkki 3eurolla! Vielä kun pari isoa kannellista bongaisi, saisi jauhopurkkeja, niille kun ei meinaa riittää nuo nykyiset pienemmät kantit =)
Keittiöpyyhkeitä olen säilyttänyt melkein aina vaatehuoneessa muiden lakanoiden ja pyyhkeiden kanssa, nykyisessa asunnossa kun ne olivat eri kerroksessa alkoi kyllästyttää niiden hakeminen joten toin kaikki yläkertaan, parissakin eri kolosessa olivat kunnes päätin että ovat niin kauniita että voivat olla purkissa esillä!
Itseleivotut leivät säilyvät yllättävän hyvin purkissa, kun kantena on kangasliina, viikossa pitää sisältö tuhota, onneksi ei ole tähän mennessä tuottanut ongelmia =)

Nyt on enään pari sämpylää jäljellä, huomenna ajattelin tehdä moniviljasämpylöitä tai patonkeja, jos löydän patonkien paistoalustan (mikä sen oikea nimi onkaan?). Viimeksi kun tein valkosipulipatonkeja, nousivat oikein hyvin ja levisivät myös =D Hyvän makuisia mutta haluaisin myös patongin näköisiä.

Ei kommentteja: