tiistai 23. lokakuuta 2012

Hakuilua

Käytiin tänään hakutreeneissä, vaikka treenaajia oli vain kaksi niin koiria oli silti treenaamassa kuusi kappaletta, jotka edustivat viittä eri rotua =D

Iiriksellä tehtiin ensin kaksi haamua n.20metrin tienoilla ja lopuksi vielä kaksi jänistä. Kaikissa oli maalimiehinä lapsia, 10 ja 8-vuotiaat toimivat hyvin Iiriksen kanssa ja Iiris ei yhtään epäillyt lasten luokse menemistä =)
Iiris irtoaa hienosti maalimiehelle joka kerta, muutaman kerran on mennyt hieman ohi kohteesta tai muuten ajautunut sivuun, mutta ottanut samantien aistit käyttöön ja nopeasti löytänyt maalimiehelle. Palkka maistuu ja pysyy kohtuullisen hyvin maalimiehen luona paluumatkalla.
Seuraavassa treenissä otetaankin jo maalimiehellä pysymistä sen aikaa että kerkeän itse paikalle. Lisäksi aletaan lisätä istuvia, makaavia ja hieman piilotteleviakin kohteita treeneihin pikkuhiljaa.

Nanan kanssa otettiin ensin peruskaavion kertaus (patukan nouto, patukka mulle, maalimiehen näyttö). Tämä sujui hyvin vaikka intoa oli reilusti ja lähtöpaikassa leikkivät lapset hieman veivät huomiota pois kohteesta.
Toisena harjoituksena otettiin kaksi maalimiestä 25m etäisyydellä parinkymmenen metrin päässä toisistaan. Ensimmäinen maalimies haamuna kutsui. Hyvä patukannouto, ei miettinytkään toista maalimiestä. Näytöllä mietti hetken toista maalimiestä mutta käskyllä meni kuitenkin oikeaan kohteeseen. Paluu alkuun ja lähetys toiselle maalimiehelle, hieman lähdössä epäröi mutta meni hyvin perille ja loppu sujui mallikkaasti.
Viimeisenä otettiin yksi maalimies n.50 metrin tienoolle. Lähetyksessä piti uusia komento pariin kertaa ja itse lähteä muutamalla askeleella kohti kohdetta, sen verran lähtöalueen häiriö vaikutti Nanaan. Vauhtiin päästyään teki hyvää työtä loppuun asti, vaikkakaan ei edennyt suoraan kohti maalimiestä niin työssä oli koko ajan.
Nanan kanssa lisätään häiriötä treeniin pikkuhiljaa, isommassa häiriössä lyhyempää hakumatkaa ja haamuja.

Sirulla otettiin ensin yksi maalimies keskellä aluetta, pressun alla makaamassa. Tällä kertaa ei halunnut käydä pressun alla kurkkaamassa maalimiestä ennen haukun aloittamista. Löydön jälkeen maalimies jäi löytöpaikalle ja itse menin Sirun kanssa takaisin alkuun. Pressu jäi samaan paikkaan ja maalimies siirtyi parikymmentä metriä pidemmälle. Siru haki tehokkaasti, ei reagoinut pressuun lainkaan vaan ilmaisi vain maalimiehen.
Viimeisenä otettiin molemmat lapset piiloon, saivat itse päättää minne menevät alueella. Siru haki tehokkaasti ja löysikin ensimmäisen lapsen, mutta sen verran erilainen oli maalimies että ei haukkunut kunnolla ennenkuin itse olin lähellä ja pyysin maalimiestä näyttämään käsimerkin haukulle. Toinen maalimies löytyi pienen etsinnän jälkeen ja tälle Siru alkoi haukkumaan pienen mietinnän jälkeen.
Sirulle siis treeniin erilaisia maalimiehiä, ei välttämättä lapsia mutta uudet ihmiset tekisi oikein hyvää.

Illalla otin vielä Iiriksen kanssa laatikkotreeniä olkkarissa. Aloitin sillä mihin viimeksi päätettiin eli ohjasin namilla oikeaan paikkaan. Viisi hyvää toistoa ja jätin namin kädestä pois, edelleen ohjaus oikeaan asentoon. Nyt alkoi näkyä jo Iiriksessäkin into tähän treeniin! Lopuksi jätin vielä oman liikeen pois ja ohjasin Iin pelkällä kädellä laatikolle ja VAU! onnistui vaikka aluksi epäilinkin. Viitisen toistoa tätä vielä eikä enempää =) Huomenna harjoitukset jatkuvat.

Ei kommentteja: