perjantai 12. lokakuuta 2012

Pitkästä aikaa kuulumisia!

Jäipä sitten bloggaus koko kesän ajalta väliin =D En jaksa ruveta kertomaan ihan kaikkea mitä kesän aikana tapahtui, suurin osa lukijoista on kuitenkin kuulleet kuulumiset jo livenä tai facebookissa.

Tässä pieni kertaus kesän treeneistä =)
Kaikkien tyttöjen kanssa ollaan koko kesä treenattu agilitya, rallya ja hakua.

Agilityssä edistytään Nanan kanssa pikkuhiljaa: kontakteilla pysyy jo paremmin, kun vain itse muistan hidastaa ja kertoa kontaktin alapinnan eli itse ei sinne vielä valitettavasti osaa hakea. Startissa pysyy jo paljon paremmin paikoillaan, treeneissä pysyvyys on jo todella hyvä! Epiksissäkin on pysynyt jo, harmittavasti olemme pääseet vain muutamat epikset käymään kesän aikana... Huomenna on luvassa viralliset kisat Kotkassa, hyppärille mennään (kun en vielä kontakteihin luota kisoissa). Loppuvuoden tavoitteena on kontaktien treenaamista ja oman ajoituksen parantamista, varsinkin välistävedoilla...
Rallia ollaan treenattu koko kesä ryhmässä. Seuraaminen on parantunut tihemämmän (ja arvaamattoman) palkkauksen avulla paljon ja katsekontaktikin on paljon parempi. Välillä Nana vielä höseltää omiaan mutta vähenemään päin koko ajan! Tavoitteena olisi ainankin yhdet kisat vielä tämän vuoden puolella. 
Haussa ollaan tehty yksittäisiä maalimiehen hakuja, jätettiin useammat toistaiseksi kun Nana kesken rullan tuonnin tiputti sen ja meni hakemaan uuden rullan toiselta maalimieheltä. Hakuruutuakin ollaan tehty muutamaan otteeseen.

Sirun kanssa edistystä on tullut myös. Olen opetellut palkkaamaan Sirua sivulta tai takaa, jotta ei tule koko aikaa eteen haukkumaan (vaatimaan palkkaa), kun sen vain muistaisi varsinkin lelupalkan kohdalla. Lelu onkin alkanut kelpaamaan todella hyvin treeneissä, paremmin kuin ennen! Kepeissä edistytään, hakeminen kepeille paranee kerta kerralta ja Siru on pysynyt kepeillä jopa epiksissä. Kontakteja hiotaan edelleen, keinun kanssa ongelmana on sieltä poistuminen, keinun palaaminen takaisin alkuasentoon pelottaa edelleen hieman mikä vaikuttaa keinun jälkeiseen etenemiseen välillä haittaavan paljon. Pari lentokeinuakin on kesän aikana tullut tehtyä, mutta mikä parasta: Siru on joka kerta uskaltanut samantien uudelleen keinulle! Ei enään viikkojen työtä lentokeinun jäljiltä! Sirunkin ilmoitin huomiseksi Kotkaan hyppärille, agiakin harkitsin, mutta päätin että kokeilen hyppäriä ja kahta en viitsi ottaa koska toinen rata ei ole koskaan ollut hyvä, Sirulla ei riitä maltti enään tehdä ja hoppuilu tarttuu mun ohjaamiseen ja siitähän ei sitten enään mitään hyvää seuraa...
Sirun kanssa ollaan treenattu rallia itseksemme koko kesän ja... no... vähälle se on jäänyt. Eniten olen satsannut katsekontaktiin ja seuraamiseen sekä rauhalliseen suoritukseen, tehty paljon pikkupätkää häiriötilanteissa (aksatreeneissäkin....) ja ihan lenkeilläkin.
Haussa ollaan otettu erilaisia häiriötilanteita ja kaikki menee oikein hyvin. Hakuruutua ei olla otettu, pitäisi opettaa nouto ensin...

Iiris liittyi joukkoomme kesällä. Iiriksen kanssa on agility aloitettu sekä koti- että hallitreeneillä. Kotona ollaan harjoiteltu perustottelevaisuutta, tehty agia ilman esteitä (sylkkäreitä, poispäinkääntöjä...) ja opeteltu tärkeää paikallaanoloa. Hallilla ollaan tehty putkea (mutkaakin jo!), seisotettu pöydällä ja siinäkin olen ottanut jo etäisyyttä. Kontaktit aloitettiin muutama viikko sitten, olen kävelyttänyt Iiristä puomin irrallista alastuloa pitkin ja pysäyttänyt lopussa palkkaan. A:n alastuloa ollaan myös kokeiltu lyhyitä pätkiä pari kertaa: olen nostanut Iin suoraan alastulon kontaktikohtaan ja palkannut. Mutta pääasiassa ollaan hallissa pidetty hauskaa ja harjoiteltu kotona aloitettuja asioita.Talveksi olisi toiveissa pentuagikurssilta paikka =)
Iiris aloitti rallyn 10viikon iässä suoraan ratatreeneistä, mentiin namin kanssa koko rata läpi, lähinnä seuraamista tehtiin siis namin perässä mutta hyvin muutkin liikkeet meni vahvasti avustettuina ja namilla =D Muuten ollaan tehty paljon pikkupätkää kotosalla, seuraamista, katsekontaktia, perusasentoa... Pentukurssilla käytiin hakemassa lisäoppia ja uutta näkökulmaa =)
Haku aloitettiin heti ekalla viikolla makkararingillä ja siitä ollaan jatkettu haamuja ja peräänjuoksuja. Seuraavaksi otetaan ohjelmaan jänikset ja eri asennot maalimiehellä. Ilmaisutapaa ei olla vielä valittu, haukkuva olisi helppo varmasti, mutta ajattelin ensin aloittaa noutoharjoittelun ja sen etenemisen perusteella valita Iille vahvemman ilmaisutavan harjoitteluun. Onneksi sillä ei vielä ole kiirus...

Ei kommentteja: