keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Kaksi pitkää rataa ja monta pikkujuttua

Tänään kävin treenaamassa tyttöjen kanssa hallilla, siellä oli valmiina 29 esteen rata, jota sitten päätin Nanan ja Sirun kanssa koittaa. Iiris sen sijaan pääsi treenaamaan montaa pikkujuttua =)

Iiriksen kanssa aloitin leikittämisellä, pannasta päästyään neiti veti hurjat laukan hallin toiseen päähän ja takaisin ennenkuin malttoi ruveta leikkiin kanssani =D Mikähän puuska senkin aiheutti.
Aluksi otettiin putkea, ensin suoraa, sitten toisesta päästä taivutettua. Lähetin putkeen suoraan, sivusta ja muutaman kerran jopa pimeästä kulmasta, joskin ohjasin aina kädellä putken suulle asti. Selkeällä ohjauksella Ii menee aina putkeen, jos vähänkin ohjaan "sinnepäin" niin menee ohi. Mutta onneksi ollaan vasta alussa, saan ohjata liioitellun selkeästi.
Välissä otettiin paikallaanoloa istuen. Naama kohti koiraa pääsin kahden metrin päähän ja tein vielä lopuksi täyskäännöksiä reilun metrin päässä. Kovin pitkään ei vielä voi treenata, istumispätkät on puolta minuuttia, hieman yli kun olen itse vieressä.
Lopuksi otettiin vielä putkea, tällä kertaa tein ensin molemmin puolin suoraa lähetystä putkeen ja lopuksi leikkasin vielä Iin takana putkeen lähettäessä ja toimi erinomaisesti vaikka olin varma että kääntyy takaisinpäin!

Kuva lainattu Tuijan blogista, kiitos!

Tällaista rataa tehtiin Nanan ja Sirun kanssa, vilkaisin kuvaa jo kotosalla mutta vasta hallilla pääsi ajatuksen kanssa miettimään mitä ohjauskuvioita käyttää missäkin kohtaa.

Siru pääsi ensin töihin: 1-3 esteille kokeilin pariakin eri kuviota, mutta en löytänyt sellaista, johon olisin tyytyväinen, ajattelin että palaan kohtaa myöhemmin mutta tehtiin muun radan kanssa sen verran paljon töitä että jäi molempien kanssa työstämättä tämä kohta loppuun asti...
3-6 oli Sirun kanssa hyvää pätkää, hymiöt sujui oivallisesti ja sain oman liikkeen rytmitettyä sopivasti. Kuutosella koitin ensin kääntää sirua poispäin jääden itse liian taakse, mikä ei toiminut ollenkaan, kun ajattelin kutosta osana hymiöketjua ja ohjasin vasta aavistuksen myöhemmin koiran liikkeen kohti seiskaputkea, sain liikkeen sujuvaksi. Sirun rynnistäessä putkessa menin itse ysihypyn viereen ottamaan vastaan ja valssasin Sirun ysiltä putkeen.
11 tuotti jälleen päänvaivaa, päädyin ottamaan koiran vastaan hypyn vieressä, pyöräyttämällä hypylle ja liikkumalla itse eteenpäin Sirun hypätessä, jolloin olin putken suulla lähettämässä putkeen.
13 esteen menin ottamaan vastaan hypyn ja keppien väliin, "kierrä" komennolla Siru tuli hyvin esteen oikealle puolelle ja sain ohjattua siitä yli, taas hymiö 14 esteelle ja siitä kuljetus ja kädenvaihto kohti 15 estettä, jonka jälkeen iski eteen Sirun ongelma: eteenlähetyksessä jäi pyörimään eteeni. Ei muuta kuin rasia käteen ja heitto 15 esteen yli. Otettiin uudelleen 14 kautta ja taas heitto 15 yli. Kolmannella kerralla jatkoin juoksua ja ohjasin onnistuneesti putkeen =) Putken jälkeen tuli taas ongelma, Siru meinasi ottaa joka kerta 9 hypyn eikä tulla ohi kohti 17:sta. Otin muutaman kerran putkeenlähetys-tiukka ohjaus pois hypyltä-palkka sarjaa ja sen jälkeen sain Sirun taas etenemään sujuvammin kohti 17 estettä.
17-20 tein välistävedoilla putken puolelta, kiire tuli 19-20 välillä, mutta kääntö kohti keppejä pelasti tilanteen =D Oli varmaan aika koomisen näköinen ohjaus, mutta Siru painoi kepeille todella innolla ja teki koko kepit siten, että pystyin itse olemaan vajaan metrin koiraa edellä! WAU! Olin kepeistä niin hämmentynyt että piti ottaa ne uudelleen jotta pääsin jatkamaan ohjausta. 22 suoraohjauksella, 23 kohdalla tein takanaleikkauksen, jolla ohjasin putkeen, taas oma liike ajoi Sirun pois reitiltä kääntymään kohti mua, tarkempi ohjaus ja loppuun asti ja sain koiran putkeen.
Alunperin meinasin ohjata 25-28 putken puolelta mutta kerkesin hyvin keppien puolelle esteitä Sirun ollessa putkessa joten otin koiran vastaan putkesta 25 kautta persjätöllä, kuljetus kohti 26 ja hymiöt 27+28 (Kuvassa 28 väärällä puolella hyppyä) jolloin koira lähti hieman edistämään, vaihdoin esteiden toiselle puolelle 27-28 välissä jolloin liike ohjasi Sirun vikalle esteelle hyvin.

Nanan kanssa ohitin 1-3esteet suosiolla, alotiin suoraan kolmosesta, taas Sirun tapaan hymiöt kohti kutosta. Nanan kanssa toimi hyvin poispäinkääntö ja innostuimpa jopa kokeilemaan siinä persjättöä, ihan turhan hieno liike tuollaiseen kohtaan, toimi paremmin kun käännyin Nanan liikettä mukaillen ja siitä ohjaisin putkeen. Putken jälkeen sama kuin Sirulla, joskin Nanan kanssa pitää tuota takaakiertoa treenata vielä, vasta hieman liioiteltu työntö esteen taakse ohjasi Nanan oikealle raiteelle. Nanalle toimi valssin lisäksi myös sylkkäri ja putkeen lähetys. 11-16 ohjasin kuten Sirulla, toimi paremmin Nanalla, varsinkin 15 kohti putkea 16, Nana irtoaa paljon paremmin =) Putken jälkeen ongelma oli jälleen 9-hyppy, oletin-en ohjannut.... Samat temput kuin Sirulla ja jälleen toimi =)
17-20 hypyillä kohtasimme vanhan vihollisen, välistävedot... Pätkissä, rauhassa nekin meni...jotenkuten.... (Tätä PITÄÄ treenata lisää!) 20 Hypylle ja sieltä kepeille lähetin jo kauempaa, tällä kertaa luotto kannatti: Nana otti kepit hyvin itsenäisesti ja pystyin rauhassa etenemään hyppyjen ja putken välistä kohti 22.sta. Valssilla 22-23-24 putkeen ja loput kuten Sirulla eli putken aikana siirryin keppien ja hyppyjen väliin 17 kohdalle ottamaan vastaan 25:sen kautta, kuljetus 26:selle, hymiöt joiden aikana koira liikkui omasta linjasta eteenpäin mutta ohjaantui erittäin hyvin takaa, taas puolenvaihto ennen 28:a ja hyvin haki vikan esteen (ja vielä perään ykkösesteen :D, mutta se oli ihan hyvä kuitenkin). Todella iloista menoa Nanalla ja toivon että tää vauhti jatkuu meillä =)

Pitkät, mutta aivan mahtavat treenit, vaikka missasinkin treeniseuran aamulla (hitsin pankki, kun oisin tiennyt monelta soittavat niin oisin voinut mennä aamustakin...) sain silti hyvin itsekin pähkäiltyä ratkaisuja.
Treeniohjelmaan pitää laittaa muistutus tuosta alusta, Nanan kanssa pitää jatkaa vielä välistävetojen harjoittelua ja Sirun kanssa putkeen lähetystä ja kohtia 14-16 sekä 10-12.


Ei kommentteja: