perjantai 19. lokakuuta 2012

Illan treenien ennakko

Käytiin tyttöjen ja Jukan kanssa hallilla rakentamassa illan treenien rata valmiiksi ja samalla tehtiin hieman treeniäkin =)

Klikkaa kuvaa niin saat suuremman näkymän!
Radan alkuosa 1-12 on Kouvolan kisojen ykkösten hyppäriltä, loppuosan varioin itse, halli kun on kapeampi kuin naapuriseuran =)

Nanan kanssa saatiin tehtyä keinua lukuunottamatta nollarata, neiti otti ja pomppas keinulta ennen aikojaan: Myönnän kyllä että kisaradalla se ois ollut hyvä suoritus (keinu laski ja koira koski kontaktiin) mutta koska meillä vielä pysäytellään kontakteilla, jotta vanhat kaamee läpijuoksu-hyppäänkauas-kontaktit ei uusiudu niin uusin keinulta eteenpäin.
Tässä vielä videotodiste aiheesta:

Kameran sammuttua otin vielä eri ohjaustekniikoilla muutamaa kohtaa Nanan kanssa. 1-3 koitin sylkkärillä, takaaleikkauksella ja valssilla. Takaaleikkaus ja videon ohjaus toimi Nanalla kaikkein parhaiten. Kepeiltä koitin etenemistä valssilla ja takaaleikkauksella ennen muuria, jälleen molemmat toimi hyvin. =) 12 putkeen ohjasin sylkkärillä, pyöräytyksellä ja koitinpa jopa mennä 10 ja 11 välistä ja sitäkautta heittää Nanan putkeen....Toimi mutta ei niin sulavasti kuin mitä ajatuksissani oli =D
Keinulla vasen puoli toimi ehdottomasti paremmin, olin aiemmin ottamassa vastaan putkesta ennen loppusuoraa.

Sirun kanssa olikin hieman enemmän treeniä: Renkaalle meni erittäin hyvin, vaikka en ohjannutkaan niin hyvin kuin olisi ollut tarpeen =), kepeille lähti ja oikean välin löysi joka kerta oikein hyvin, ongelmia tuli lopussa, Siru jätti jälleen viimeisiä keppejä pujottelematta... Muutamat kertaukset tähän kohtaan ja toimi hieman paremmin mutta hyviä keppejä en saanut kuin sen ainoan kerran kun menin itse keppien oikealle puolelle... Keppien jälkeen etenemisessä oli alkuun ongelmia, ohjasin jälleen Nanaa vaikka radalla oli Siru! Kun otin keppien jälkeen valssin ja ohjasin tarkasti saatiin tehtyä parempaa rataa jälleen. Putkelle Siru irtosi paremmin kuin ajattelin ja keinullekin meni joka kerta! Keinun jälkeinen hyppy+putki tuotti hieman ongelmia, kokeilin eri ohjauksiakin, mutta parhaiten toimi sama kuin Nanallakin, joten päädyin lopuksi samaan kuin mistä aloitinkin, vika oli koko ajan siinä minne jalat juoksee ja kädet huitoo =D

Jälleen hieman videotodistetta treeneistä, keinun kohta jäi jostain syystä kuvaamatta, mutta muuten...:

Iiriskin pääsi lopuksi treenaamaan: aloitettiin seuraamisella, jossa mä taas koitan olla liian ylhäällä liian nopeasti: pitäisi muistaa olla ensin alhaalla ja siitä pikkuhiljaa nostaa itseään. Onneksi saatiin hyvääkin pätkää: yhteensä ehkä kaksi-kolme metriä? Parhain taisi olla 4-5 askelta pitkä!
Seuraavaksi tehtiin putkea, ongelmia tuli vain mustalla putkella, joka oli mutkalla: saattoi olla eka kerta kun sitä edes treenattiin joten syy oli varmasti siinä: Jukan avustuksella otettiin kolme kertaa kutsu putken päästä+palkka, jonka jälkeen pystyin jo lähettämään putkeen ja Ii juoksi sinne itsekin riemuissaan =D
Paikallaanoloja tähän väliin, koetin kiertää siivekkeen taakse, menomatka sujui hyvin, mutta paluumatka oli jo liikaa: eli tehtiin muutama lyhyempi harjoitus.
Lopuksi otettiin vielä putkea ja takaakiertoa siivekkeellä: Iiris pääsi tekemään elämänsä ensimmäisen kolmen esteen radan, josta video todisteena:


Illalla ohjaamani ryhmät pääsevät tekemään samaa rataa. Annoin ratapiirroksen kaikille jo viikko sitten tutustuttavaksi: tehtävänä miettiä eri ohjauskuvioita, mitkä toimivat omalla kohdalla ja mitkä ei toimi. Treenien aluksi saavat tutustua vain muutaman minuutin rataan ennen suoritusta, jonka aikana en kommentoi lainkaan (vain keinulla autan tarvittaessa). Jokaisen suorituksen jälkeen keräännytään yhteen miettimään miten meni ja mitä olisi voinut tehdä toisin =) En ole aiemmin vetänyt treenejä näin, hieman jännittää miten tällainen harjoitus toimii.... =)

Ei kommentteja: