tiistai 24. huhtikuuta 2012

Aksaa ja pusikkopuudeleita

Sunnuntaina ajelin kotio ensi kesän leirin suunnitteluviikonlopusta, poimin tytöt matkalta mukaan ja kerettiin juuri ja juuri treenaamaan tokavikaan talven treenikertaan hallilla. Hallilla oli Lotta Vuorelan rata viime syksyltä, jolloin itsekin olin koulutuksessa mukana, muutaman kerran hieroin harmaita aivosolujani muistellen Lotan oppeja, mutta ei siitä kovin mahtavaa rataa saatu aikaan, hyviä pätkiä silti tuli useita ja huonoja vähintään yhtä monta.

Kuva lainattu täältä: http://pellonsyrjan.blogspot.com
Ekalla kerralla en työntänyt Nanaa tarpeeksi kolmoselta kohti putken suuta vaan vilahti väärään päähän ja  meikä unohti ysin kohdalla radan totaalisesti! Muuten meni hyvin kasiin asti. Jatkettiin ysin putkesta, josta sain hyvin Nanan vedettyä esteiden välistä ja hypyn yli kohti A:ta, jolla otti todella hienon kontaktin! Nanan kanssa ollaan saatu kontakteja parannettua talven aikana reilusti, mutta työtä on vielä edessä! Kepeille meno onnistui vasta kolmannella kerralla, ekalla Nana hakeutui väärään väliin ja tokalla meni vain keppien läpi. 16-putkelle menoa yritin epätoivoisella sylkkärin tapaisella haparoinnilla, jonka hylkäsin samantien ja uusintayrityksellä, jossa käänsin selän väärälle putken päälle sainkin Nanan hyvin menemään molemmat putket. Tästä ilostuneena unohdin sitten minne seuraavaksi mentiin ja piti ottaa muutaman kerran uudestaan, kunnes muistin mitä Lotan koulutuksessa oli 19-21 välillä tehty ja sain tämänkin pätkän sujumaan paremmin! pussin jälkeen muistin radan 23:een asti ja sitten improvisoin jotain putki, hyppy, hyppy, putki-systeemiä loppuun =D
Tokalla kerralla otettiin uudelleen Nanan kanssa 10-17 väli ja saatiinkin se menemään kerralla läpi =) Hyvillä mielin lähdettiin treeneistä!

Sirukin matkasi mukana, joten kävin tekemässä Sirun kanssa pikkutreenit pienellä puolella, jossa oli suunnilleen tähän tapaan esteet aseteltu:

Otettiin ensin ihan hyppyjä ja putkia pahimpiin höyryihin ja testatiin parit keppikulmat (putkien suunnasta). Lopuksi pyörittelin mielessäni tuon tapaisen radan, taisin sit hieman varioidakin eri kierroksilla mutta noin pääpiirteissään se meni noin. Pyöritykset 1-7 menivät erittäin hyvin, Siru taipuu kuin keitetty spagetti välillä =D Kasiputkelle meni parin yrityksen jälkeen ja ysiputkea saatiinkin treenata useamman kerran ennen onnistumista. Keppikulma oli passeli, joskin Siru lopetti kepi 3-5 kepin jälkeen monesti ja keppejä saatiin mennä rauhassa kunnes saatiin onnistunut sarja. 13-16 pyörityksiä kokeilin sekä järkevämmän reitin kautta että myös kääntämällä koiraa aina kauemmasta reunasta poispäin ja sieltä seuraavalle. Muuri tuotti ongelmia, Siru meinasi potkia sitä jaloillaan, mutta siitäkin ongelmasta päästiin, kun annoin lisätilaa hyppyyn.

Seuraavien kahden viikon aikana on tarkoitus Sirun kanssa vahvistaa kontaktien alastuloa, virkistellä muistia kivasta keinusta ja opettaa renkaasta sen, mitä opetettavissa on, sillä 7.5. edessä olisi eka virallinen agilitykisastartti Sirun kanssa! Nana en ota kisaamaan vaan mennään ihan kahdestaan Sirun kanssa katsomaan jos saataisiin edes tulos vai vaikuttaako mun jänskättäminen myös nahkaneitiin negatiivisesti... P-Haun halli ja kenttä on onneksi Sirulle jo tuttuja epiksistä ja iltakisoissa on vain kaksi rataa ykkösille, joten mitään superpitkiä odotuksia vieraassa paikassa ei ole luvassa. Tämän viikon torstaina on vuorossa vielä epikset p-haulla, kenraaliharjoitukset =)

Tällä viikolla on molemmilla tytöillä vikat treenit talviryhmissä ja ensi viikolla siirrytäänkin jo kesäryhmiin ja ulkokentälle! Tätä on odotettu jo pitkään! Tänä kesänä treenaan tytöt sunnuntaisin peräkkäisissä ryhmissä ja keskityn perjantaina vain muiden ohjaamiseen =) Tällä hetkellä näyttää tulevan vallan mukavat ryhmät sekä itselle ohjattaviksi että tyttöjen kanssa treenikavereiksi! Omissa ohjattavissa on vain muutama uusi koirakko, muuten kaikki on entuudestaan tuttuja itselle.

Viime viikon maanantaina aloitettiin kaveriporukalla pusikkotreenit eli treenattiin hakua koiriemme kanssa, joukossa oli meidän tyttöjen lisäksi kuusi muuta koiraa (ja niistä neljä boksereita! Nana tykkää... )
Sirun kanssa otettiin yksi perässäjuoksu ja kolme maalimiestä helpohkoissa paikoissa, intoa tytöllä oli enemmän kuin tarpeeksi ja hieman häsläämiseksi meni. Kaksi ekaa maalimiestä meni kohtuullisesti, ekalta meinasi karata toviksi ja haukkuakin piti miettiä hetki, mutta tuli se sentään sieltä miettimisen jälkeen. Kolmas seisova maalimies olikin sitten hankalampi, Siru ei tainnut käsittää sitä lainkaan maalimieheksi vaan kävi pariin otteeseen katsomassa mutta jatkoi matkaa, kunnes maalimies vilautti palkkarasiaa. Vasta sitten saatiin haukku esiin ja Siru jäämään maalimiehen luokse.
Nanan kanssa otettiin kolme perässäjuoksua, palkkana Nanan aksalelut, kaikkiin Nana meni vauhdilla ja tuli innolla leikkien pois. Mietin jos tekisi Nanasta rullakoiran? Ainahan sitä voisi koittaa, haukkuvan siitä saa helposti, mutta lelujen tuominen on myös Nanalle mieluisaa ja rullalle opettamisessa voisi olla hyvää pääkopan tekemistä opetteluvaiheessa. Pitää miettiä...

Tänään oltiin jälleen pusikossa, Sirulla otettiin kolme maalimiestä suoraan metsään, kaksi kyykyssä olevaa (toinen puun oksien seassa, toinen kaatuneen puun juurikuopassa) ja yksi seisova puun vieressä. Ekalle maalimiehelle (seisovalle) Siru sai ilmavainun ennenkuin kerkesin irrottaa hihnan ja heti vapaaksi päästyään Siru juoksi suoraan maalimiehen luokse ja aloitti samantien haukun. Tokaa maalimiestä etsittiin hetkinen, mutta sillekin tuli lopulta hyvä haukku eikä viimeisenkään kohdalla ollut suurempia ongelmia. Sirulla meinaa hieman haukku hiljetä kun saavun lähelle, ilmeisest olettaa että mä kanssa nään maalimiehen että mitä sitä turhaan haukkumaan... Mutta kokonaan ei onneksi hiljene.
Nanan kanssa otettiin kaksi haamua ja yksi perässäjuoksu. Molemmat haamut hihkaisivat "Nana" ennenkuin päästin tytön irti. Eka haamu löytyi helposti ja samantien sai Nana lelupalkan. Tokaa etsi kauemmin ja kierteli ja kaarteli maalimiehen ympärillä ja meni luokse vasta kun maalimies toisti kutsun "Nana". Eli ihan ei ole vielä ymmärtänyt mitä siellä metsässä pitää tehdä mutta lähellä ollaan!
Viimeinen perässäjuoksu sujui oikein hyvin, Nana pyristeli innoissaan matkaan ennenkuin päästin irti kohti maalimiestä ja tuli hyvin lelulla leikkien pois metsästä.

Ei kommentteja: