tiistai 24. huhtikuuta 2012

Aksatreeni hallilla

Tänään kävin itsekseni treenaamassa tyttöjen kanssa hallilla. Suunnitelmana oli Sirun kanssa treenata rengasta ja Nanan kanssa keppikulmia ja kontakteja.

Hallissa olikin rata valmiina, joten päätin mennä sitä Nanan kanssa, ihan koko rataa emme menneet (taisi 28 olla vika numero) ja pari estettä muutin lopusta (kuvassa numerot 21-23).
Neloselta vitoselle mentäessä ekaa kertaa meinasin jäädä esteiden oikealle puolelle ja sieltä ohjata juosten itse suoraan, mutta koska Nanan irtoaa putkelle todella hyvin, pystyin itse seisomaan kolmosputken ulostulopäässä ja ohjaamaan siitä Nanan 1-3 välin, juosta pirun lujaa pituuden taakse ottamaan Nanan vastaan. Ekalla yrittämällä en kääntynyt ajoissa kohti koiraa ja Nana juoksikin pituuden ohitse, tokalla kerralla kerkesin hyvin ottamaan vastaan ja kääntäämään vitosen kautta putkeen. Seiskaputkelle mentäessä ohjasin jatkuvasti liikaa oikealle ja Nana löysi A:n (no, tulipahan sitä kontaktitreeniä tehtyä...) kunnes päätin jäädä itse kutosen putken mutkan kohdalle ohjaamaan koiran seiskalle ja sitten pinkomaan kasin ja ysin tienoille.
10-16 välissä ei ollut ihmeempiä virheitä, otin kohdan toisen kerran saadakseni 13-14 välille paremman tien.
19 esteen jälkeen Nana ei meinannut löytää putkelle millään ja meni pari kertaa ennenkuin tajusin seisovani putken suun edessä =D Siitä kun itseni siirsin sain Nana putkeen ja radan loppuun kunnialla =)

Otettiin tähän väliin Nanan kaa lepotauko (eli maattiin muutama minuutti molemmat hallin lattialla) ja siitä noustessa otettiin vielä koko rata kertaalleen läpi.


Sirun kanssa aloitin putkeenmenoharjoituksella, Sirulla kun tuppaa olemaan ongelmia putkeenmenon kanssa välillä. Alla olevaa harjoitusta otettiin pätkissä ja kokonaisuudessaan. Sirulla oli hurja vauhti päällä ja jostain syystä kasikohdassa meni jatkuvasti tunkemaan päänsä putken ja painon väliin luullen siitä pääsevän sisälle putkeen, kun ohjasin uudelleen putkeen niin meni herkästi ohi. Otettiin sitten Sirunkin kanssa tauko makoillen ja kappas! Sieltä nousi ihan eri koira, joka keskittyi todella paljon paremmin ja saatiinkin puhdas pyöritys tästä =)
Toisena harjoituksena tein Sirun kanssa rengastreeniä.  Aloitin ensin kutsuhypyllä x5, sitten yhtäaikaa x5, kaikki meni niinkuin pitikin! Yhtään kertaa ei yrittänyt hypätä vierestä eikä kiertää rengasta. Tästä rohkaistuneena otin mukaan hypyn, jolta hypättiin suoraan renkaalle, tätäkin tein viitisen kertaa ja kaikki hyvin. Sitten otin putken molempien päiden kautta renkaalle ja nekin meni hienosti ja loppuun tehtiin kahdesti alla oleva harjoitus, ei mitään ongelmia =) Seuraavaksi pitää treenata rengasta suoralla vauhdista ja kaaressa molempiin suuntiin.

Lopuksi tein Sirun kanssa radasta pätkät 5-10 ja 15-23, 16-putkelle piti viedä melko pitkälle ennenkuin hokasi putken, muuten taipui taas kuin spagetti =) Että mä olen nyt iloinen että tää treeni meni näin hienosti!

Ei kommentteja: