maanantai 30. huhtikuuta 2012

Monen päivän treenit yhdessä postauksessa!

Nyt tulee treeniblogia kerrakseen, tarkoituksena olisi tiivistää yhdet epikset, kahdet ohjatut agitreenit, yhdet itsenäiset agitreenit ja yhdet rallytreenit yhteen postaukseen... valmista? Täältä tulee =D

Torstaina 26.4. olin molempien tyttöjen kanssa P-Haun epiksissä. Valitettavasti radalla oli niin paljon esteitä, etten saanut sitä tuolla Agility Bluesin testiversiolla tehtyä (siinä kun on rajoite esteiden määrässä...) joten saatte tyytyä sanalliseen kuvaukseen.
Möllirata oli tasoltaan lähempänä ykköstä ja oli sopivan haasteellinen putkikulmineen Sirulle. Siru jäi parissa kohtaa pyörimään putkeen eteen ja haukkumaan mulle, pitäisi treenata putkeen menoa useammin, jotta Siru oppisi etsimään putken suun itsenäisesti. Muuten olen oikein tyytyväinen rataan ja sijoituttiinkin Sirun kanssa kakkosiksi =) Nanan kanssa tein radan namien avustuksella, Nana malttoi hyvin odottaa lähdössä ja teki hyvät kontaktit josta tuloksena nollarata! Mahtavaa! (Nana teki mölliradan harkkaratana joten siksi ei sijoituttu).

Kisaavien rata aloi kahden hypyn ja keppien suoralla, mikä ansa meille, eipä tuota ole tullut tarpeeksi harjoiteltua ja kun lisää siihen vielä kisavireen niin avot, tais kolmannella kerralla onnistua kepit molemmilla... Siru taas häsläsi putkien kanssa ja Nana tuli alas kontaktilta hieman vauhdilla (palautin takaisin ennen jatkamista). Puomin jälkeen oleva rengas meni Sirun kanssa kerralla nappiin! Nanan sen sijaan onnistuin ohjaamaan siitä sivuun... Muuten olen vallan tyytyväinen ratoihin =) Eiköhän nyt uskalla mennä Sirun kanssa P-haulle virallisiinkin ensi viikolla!

Perjantaina 27.4. oli Sirun vikat talviryhmän treenit. Varioin Ritva Herralan radan pohjalta halliin sopivan version. Alkuperäinen rata on tässä: (Kuva lainattu täältä: http://koirat.tamminen.cc/agility_tulos.html )

Koska hallimme on paljon kapeampi ei montaakaan samanlaista kohtaa jäänyt jäljelle mutta hyvä rata siitä kuitenkin tuli, joskin rakentamisvaiheessa A:n ja putken väliin jäi hieman liian lyhyet välit, mutta hyvin siitä silti selvittiin =)

Tässä siis halliin rakennettu rata:

Sirun kanssa oli ongelmia eniten kepeille menossa, en osannut millään näyttää tarpeeksi selkeästi putkesta tulevalle koiralle minne pitäisi mennä. Myös nelosputkelle mentäessä tuli möhlittyä muutaman kerran päällejuoksun kanssa, mutta ajoitusta parantamalla siitäkin selvittiin hyvin. Kasilta ysille takaakierron kanssa onnistuin myös ajoittamaan liikkeeni alkuun huonosti, mutta parin kerran jälkeen päästiin siitäkin eteenpäin. 15-putki koitettiin molemmista suunnista ja kummatkin toimi yhtä hyvin.

Nanan kanssa ottettiin samaa rataa lauantaina ennen rallytreenejä. Kepeille meno oli Nanallakin hankala näyttää mutta Nana ilmeisesti oppi muistamaan radan kun sain menemään muutaman uusintakerran jälkeen niin hyvin kepeille =D Kasin jälkeen onnistui pari kertaa karkaamaan putkeen (joka oli ysihypyn suuntaisesti kuvan oikealla puolella), ilmeisesti koska viimeksi treenissä sinne piti mennäkin =D Kontaktit Nana otti joka kerta erittäin hienosti! Treeni tuottaa tulosta, ihanaa! Pöydältä meinasi luisua ekan kerran pois ja kerran onnistuikin karkaamaan ennen luvan saantia pois (kun käänsin selän ja sanoin jotain Jukalle...). Nanankin kanssa otettiin 15-putki molemmista suunnista ja koitin 16-17 väliin pariakin eri tapaa, kaikki toimi yhtä hyvin, ihme kyllä.

Kun oltiin purettu rata pois rallya varten, heittelin Nanalle palloa hallissa ja Nana onnistui juoksemaan pää edellä päin A-estettä, joka on alumiinirunkoinen, sillä seurauksella että kuonossa on nyt pitkä ja lyhyempi haava... Nana itse ei ole ollut koko haavasta moksiskaan. Haava oli vereslihalla hetken aikaa mutta ei missään vaiheessa lähtenyt valumaan verta, joten puhdistus kotona on riittänyt, onneksi.

Rallytreeneissä Reeta teki meille radan, jossa oli ruotsin tapaan juosten tehtäviä kylttejä. "360 astetta oikeaan" ja "Istu, kierrä koiran ympäri" piti tehdä juosten! Oikeaan kierto tuntui aluksi hassulta kun itse piti pyöriä paikoillaan ja saada koira menemään ympäri normaalia nopeammin, Nanalla oli hieman käynnistysvaikeuksia koko ensimmäisen radan ajan, mutta parani jälleen loppua kohden. Istuminen piti myös tehdä juosten, mutta koira kierrettiin normaalisti kävellen. Houkutukseen oli laitettu kaksi Nanan uusinta lelua (pinkki pallo ja narulelu), joten ne houkuttivat kummasti... Siitä kuitenkin selvittiin kunnialla läpi. Houkutuksen jälkeen oli laitettu kiertämistä takaa:

 Tässä kohdassa houkutuksen lelut tulivat liian kiinnostaviksi ja Nana lähtikin ekalla radalla takaakierron kohdalla lelun luokse =D Uusintayrityksellä sujui jo paremmin.




 Radan perällä oli alkuun tämän kyltin kanssa vaikeuksia, kun ollaan harjoiteltu Nanan kanssa aivan liian vähän istumisesta lähteviä kääntäviä kylttejä. Muutaman treenikerran jälkeen tämäkin suoritus parani kummasti =) Nana on siitä ihana että lämpenee pikkuhiljaa ja suoritus paranee usein toisella radalla. Väsymys näkyy sitten vasta neljännen-viidennen radan kohdalla, hieman riippuen toki olosuhteista =)


Sunnuntaina tytöt olivat keskenään pitkän aikaa kun käytiin Jukan ja Miran kanssa PetExpo/ModelExpo/Lapsimessut/Käsityömessut kokoonpanossa Helsingin messukeskuksessa. Nanalla olikin vauhtia hieman liikaakin kun iltapäivällä vihdoin päästiin agilityyn.

Rata näytti tutustumiessa melkoiselta serpentiiniltä ja melko tiukkana sai radalla ollakin, että sain Nanan kääntymään haluttuun suuntaan. Kolmoselta nelosen kautta vitoselle oli todella tiukka, joskin sain sen ekalla onnistumaan, mitä itsekin ihmettelen! Seiskaputkelta oli tiukka tie puomille, aluksi otin sen sylkkärinä, jolloin sain vain Nanan uudelleen putkeen, seuraavaksi jäin putken ulostulon ja puomin väliin, tästä sain Nanan puomille, joskin ensimmäisellä kerralla hieman liian isolla tiellä, Tanjan neuvosta laskin käden ihan jalan viereen ja siitä tiukalla käskyllä sain Nanan sujuvammin pienellä tiellä puomille. Kontaktit Nana otti joka kerta tarkasti. Puomilta kepeille olikin melkoisen hankala kohta, koitin ottaa sen kulkemalla sekä 10-esteen ja puomin välistä että 10 ja 3 esteiden välistä. Lopulta parhaiten toimi reitti puomin ja 10-esteen välistä.
Kepeiltä tultaessa Nana luki rataa itsenäisesti koittaen mennä seuraavalle mahdolliselle esteelle (14) ja mä oletin Nanan menevän radan mukaisesti 12-esteelle jolloin oltiin melkein yhdessä solmussa keppien päättyessä =D Eikun uusiksi ja napakampi heitto kepeiltä eteenpäin ja sainkin nanan 14 ohi, mutta onnistuin kääntymään liian aikaisin ja Nanakin kääntyi juuri ennen 12-estettä hyppäämättä sitä lainkaan. 14-18 väli oli askarruttanut jo rataantutustumisessa ja päätinkin ottaa sen Tanjan vihjeen mukaan kierrättämällä Nanan 14 jälkeen keppien puolelta putkeen ja juoksemalla itse keppien ja A:n välistä kohti 16-estettä. Sainkin Nanan hyvin takaakiertoon, mutta 16 jälkeen ponkaisi suoraan kakkosesteelle... Sama toisella kierroksella. Tanjan ohjeiden mukaisesti korjasin vartaloni näyttämään 18-estettä käden ja äänen "kierrä" kertoessa Nanalle oikean kulkusuunnan, tästä 17-hypyltä päästiin 18-hypylle persjätöllä ja siitä suoraan renkaalle. Tosin heti kun oletin Nanan menevätn renkaalle pelkällä "rrrrr" äänellä ja kädellä niin kääntyikin kohti mua... Tämäkin korjaantui kunnon ohjaamisella.

Maanantaina korkattiin Miran kanssa kesäkausi Ritomäessä, kun kuulin että siellä olisi muutama hyppy. Löydettiinkin kontista kahdeksan hyppyä ja putki, joista tehtiin seuraavanlainen rata:


Aloitin Sirun kanssa, otettiin tämä rata pätkissä. Tein ensin 1-7 kohdat, kakkosesteellä oletin jälleen kerran Sirun tulevan siitä yli, mutta sivuuttikin sen kun ohjasin huolimattomasti, pidemmälle viedyllä ohjauksella ottikin esteen paremmin ja päästiin putken suulle asti, jossa jälleen kohdattiin tuttu ongelma, Siru meni putkea kohti mutta ei putkeen vaan kääntyi haukkumaan mulle. Muutama uusintaheitto pelkästään putkeen ja sama pätkä alusta uudelleen. Taas sama ongelma... Taas tehtiin pelkkää putkea muutaman kerran ja vielä kuutoshypyn kautta pari kertaa ennenkuin otettiin alusta uudelleen, jolloin sain Sirun suoraan putkeen!
8-10 suoran otti kahdella eri ohjaustekniikalla hyvin, 11-13 kohtaa treenattiinkin pidempään, koitin montaa eri tekniikkaa, ongelmia oli ajoituksessa, kropan suunnassa ja omassa sijoittumisessa... Mirakin koitti Sirun kanssa tätä kohtaa muutaman kerran. Kyllä sieltä lopulta saatiin kohtalainen suoritus aikaan ja päästiin loppusuoralle...
Nanan kanssa tein samaa pätkää, Nanan suurin ongelma oli rimojen tiputtelu. Vanha vaiva siis jälleen tuli kummittelemaan! Vaihtelin rimojen korkeuksia ja laitoin vinojakin peliin. Itse rata saatiin parin treenikerran jälkeen tehtyä kohtalaisesti. Lopuksi keskityttiin kolmen esteen hyppysuoraan, eka ja vika este oli n.45cm korkeudella ja keskimmäistä nostin 30-> 40 -> 50 senttiin. Nana tiputteli rimoja lähes jokatoinen kerta... Otettiin tauko tähän väliin ja tauon jälkeen otin vanhan harjoituksen esiin, laitoin kaikki kahdeksan hyppyä peräjälkeen n.40cm välein. Nanalla oli aluksi ongelmia vauhdin kanssa, mutta kun muutaman kerran mentiin vieretysten kujaa läpi, sain vauhdin sopivan rauhalliseksi. Aluksi laitoin rimat alimmalle tasolle jokatoiseen hyppyyn ja kun tämä onnistui lisäsin rimat jokaiseen väliin. Seuraavaksi nostin jokatoisen rima toiseksi alimmalle tasolle. Nana malttoi lopulta keskittyä harjoitukseen hyvin ja katsoi tarkasti minne tassunsa laittaa.
Tein vielä Sirun kanssa samaa harjoitusta samalla tavalla kuin Nanalla, Siru malttoi hidastaa vauhtia mutta hyppäsi monta kertaa kahden viimeisen yli samalla kertaa. Sirukin paransi joka kierroksella ja lopuksi meni kolme kertaa kujan läpi puhtaasti, tarkasti keskittyen jalkojen nostamiseen. Sirulla onkin se hyvä puoli, ettei mielellään tiputtele rimoja, kun säikähtää itsekin välillä putoavaa rimaa, Nana ei taas välitä vaikka koko este kaatuisi päälle, siksi ei välitäkään vaikka rimoja lentelisi useampikin...

Huh, tulipa pitkä postaus... Vielä olisi illalla edesssa pusikkopuudeleiden treenit ja siihen tarttisi valmistautua kertaamaalla rullakoirajuttuja... Toiveena olisi ottaa Nanan kanssa ekat rullakoiraharjoitukset tänään.  Siitä siis myöhemmin lisää... Menkää ihmeessä ulos lepuuttamaan silmiänne tämän tekstin jäljiltä! Siellä on nyt kaunis ilma. Ulos siitä! Hus! Hus!

Ei kommentteja: