maanantai 29. helmikuuta 2016

Collieiden rallyt 24.2.2016

Olen käynyt vetämässä aina välillä Suomen Collieyhdistyksen Päijät-Hämeen alaosastolle rally-tokoa, agilitya ja koirakeilausta. Useimmiten kuitenkin rallya :)
Tänä vuonna olin ensimmäistä kertaa vetämässä rallya viime keskiviikkona, paikkana Salpausselän kennelpiirin halli Lahdessa. Ennakkoon ilmoittautuneita taisi olla viitisen koirakkoa mutta koska hallivuorolle saa tulla ilmoittamattakin oli paikalla lopulta kymmenkunta koirakkoa rallyn parissa sekä joukko pentuja sosiaalistumassa! =D Tunnin hallivuoro ja joukossa kaksi aivan uutta rallyn parissa joten radanrakennuksen ja -tutustumisen jälkeen aikaa jäi kolmisen varttia jolloin jokainen kerkesi kerran käydä radan läpi. Hauskaa on nähdä, kun on useampana vuonna vetänyt rallyja ja monet tulevat uudelleen treenaamaan, kuinka koirakot ovat edistyneet. Toisaalta alkaa jo tuntemaan koirakoita sen verran että tietää miten kukin toimii. Vaikka samanrotuisia koiria ovatkin niin jokainen on silti selvästi oma persoonansa ja eri tavalla koulutettu.


Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.


Tässä vielä keskiviikon rata. Halli taitaa sisämitoiltaan olla luokkaa 12m x 30m ja osa tilasta pitää varata muulle treenille (tällä kertaa pennuille) ja vuoroaan odottaville joten radalle ei paljoa tilaa jää. Lisäksi hallin lattia on liukasta betonia, joten juokseminen, hypyt ja muut vauhdikkaat pitää suosiolla jättää väliin. Välimatkat olivat hieman normaalia lyhyemmät mutta koetin miettiä liikkeet siten, ettei lyhyt välimatka haittaisi. Piirros on tehty kuitenkin väljemmäksi kuin mitä todellinen rata oli.

Radalle olen sijoittanut erilaisia alokasluokan elementtejä, jotta ensi kertaa lajia kokeilevat saavat kohtuullisen hyvän mielikuvan mitä taitoja koirakolta vaaditaan alokasluokassa. Löytyy erilaisia käännöstyyppejä, eteentuloja, laskettavia tehtäviä (spiraali, peruutusaskeleet), asennonvaihto, koiran kiertäminen, tempon vaihtelu...

Ensi keskiviikkona menen jälleen vetämään samaan paikkaan, mielessä pyörii rata, jossa olisi alo-avo-tasoisesti temppupainotteinen rata, katsotaan mitä tulee kun valmiiksi saan ;)

Ei kommentteja: