sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Epäviralliset rallykisat Lohjalla 13.2.2016

Eilen kävimme Nanan ja Iiriksen kanssa epävirallisissa rally-tokokisoissa Lohjalla. Ihan ei mennyt homma putkeen mutta mukaan mahtui onneksi myös onnistumisen tunteita sen verran että tänään on tullut ilmoittauduttua kahtiin muihin kisoihin.

Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.
Rata oli paperilla haastavan oloinen. Nanalle useat istumiset ja käännökset sekä molemmille putki ja sen jälkeinen peruutus mietityttivät. Radan rakentuessa halliin huomasin että tilaa ei käytetty niin tehokkaasti kuin olin ajatellut ja välit oli ahtaita. Monessa kohtaa aikaa edellisen tehtävän loppumisesta seuraavan alkuun oli vain askeleen verran joten valmisteluaikaa ei ollut ja huomasin keskittyväni radalla koiran sijasta omiin askeleihini.

Iiris oli luokan ensimmäisenä. Houkutuksella piti käydä kurkkaamassa purkissa olevia tonnikalanameja mutta tuli kuitenkin kohtuuhelpolla pois sieltä (-3 KONTR). Liikkeestä maahanmenossa etupää laskeutui hyvin mutta pylly jäi pitkään pystyy joten kyltiltä tuli -10TVÄ. Putki kiinnosti selkeästi jo pujottelussa mutta hyvin malttoi kunnes päästiin oikeaan lähetyskohtaan. Putkesta ulostulokin meni hyvin, sai vauhdin tasattua ja päästiin peruutuksessakin alkuun mutta loppuun asti se ei riittänyt... Käytösruudussa Iiris malttoi hyvin maata edessä. Palkkasin muutaman kerran käytösruudun aikana, radalla en kertaakaan. Lopputuloksena 77 pistettä ja kolmas sija. Tuomarin kommentit radasta oli " Hienoa! Upeat käännökset. Tarkkaa työtä =)".


Käytösruudun jälkeen olikin vain yksi koira aikaa hakea Nana ja valmistella radalle: aivan liian lyhyt aika :( Nanan suoritus oli parhaimmillan vasta radan lopussa. Mutta ei se alku niin katastrofaalinen ollut kun sitä videolta katsoi, tunne siitä radalla taisi olla pahempi. Nana olisi halunnut tehdä lempparin eli puolenvaihdon jalkojen välistä mutta koska kyltillä luki puolenvaihto edessä jouduimme uusimaan kyltin (-3 UUSI). Houkutuksella Nana malttoi mielensä erinomaisesti, vain kylttitelinettä piti käydä kurkkaamassa mistä saimme paperiin -1 KYL. 2x oikea täyskäännös tuotti tälläkin kertaa vaikeuksia emmekä saaneet siitä uusimisenkaan jälkeen toimivaa. (-3 UUSI, -10 TVÄ). Lisäksi tuli kyltiltä 12 (liikkeestä maahan, kierrä koira) -10 TVÄ, ilmeisesti istumisen vuoksi, Nana tekee aina maahanmenon pyllyn kautta, pitää vaan hioa sitä jouhevammaksi ettei istahda alkuun. Lopputuloksena 73 pistettä ja neljäs sija, tuomarin kommentit "Täsmällistä työskentelyä, hienot käännökset =)". Nanaa palkkailin radalla oivallisista suorituksista, kuten videolla näkyy. Peruutuksesta putken jälkeen olen älyttömän tyytyväinen ja onnellinen, nyt näkyi että treeni tuottaa tulosta! Käytösruudussa malttoi maata hyvin edessä koko ajan vaikka putkeen meno olikin näkyvillä. Käytösruudussakin palkkasin muutamaan otteeseen ja kehuin paljon, sen verran rauhassa makoili vaikka olikin jäänyt hieman hassuun asentoon, ylhäältä päin näytti ihan kierolta :D

Nanan kanssa jatketaan viretilan ja maltin treenaamista, myös maahanmenoa tarvitsee vahvistaa ja tuota täyskäännöstä selän takaa "saksalaista", että saisin siihen selkeän käsimerkin ilman että vartalo ohjaa koiraa muualle, nyt tuntuu että sekoittaa liikaa puolenvaihtoon edessä.
Iiriksen kanssa treeniin lisätään houkutuksia ja erilaisia esineitä radalle. Myös peruutuksen treeniä pitää jatkaa, että malttaisi tehdä loppuun asti keskittyen ja että saisin oman liikkeeni selkeäksi.

Ei kommentteja: