lauantai 6. helmikuuta 2016

Vuoden ekat rallykisat

Tänään käytiin kisaamassa vuoden ekat rallykisat Nanan ja Iiriksen kanssa Lahdessa VAU:n hallissa.
Rata oli tuomariharjoittelija Riikka Timosen suunnittelema ja arvostelevana tuomarin oli Kirsi Petäjä. Kuva radasta jäi totaalisesti ottamatta =D Pitää kysyä josko joltakulta löytyisi, voisi liittää sen tähän myöhemmin.

Lähtöjärjestys suosi meitä, olin toivonut ilmoittautuessa että Iiris menisi ennen Nanaa ja oletin että Ii menisi parin ekan koiran joukossa ja Nana sitten jossain peremmällä mutta paremmin kävi. Iiris oli yhdeksäs starttaaja ja Nana yhdeksän koiraa myöhemmin luokan viimeinen. Rataantutustumisen jälkeen oli siis hyvin aikaa katsella ja makustella rataa ennenkuin tarvitsi koiraa hakea. Päätin jo aikaisemmin viikolla etten hae koiria autosta liian aikaisin vaan juuri sopivasti. Molemmat hain kun meitä ennen oli enään kaksi koirakkoa, tuomariharjoittelija toi oman lisänsä koirakoiden välille joten aikaa oli varmaan vartin verran? Juuri sopivasti molemmille ainankin tänään.

Iiriksen radalla oma tunne oli hieman hermostunut, mikä tarttui Iirikseenkin, tosin sen taisin huomata vain itse. Treenikaveri sanoi huomanneensa että menin normaalia nopeammin radalla.
Pujottelussa Iiristä kiinnostivat kovasti pienet ämpärit, niihin piti pariin otteeseen kurkata ja muutenkin kontakti oli horjuva tässä kohtaa, yhden pisteen virheinä tuli KYL, AS, PY ja TVÄ. Seuraava virhe (-3 TVÄ) tuli käytösruutua suorittavan koirakon vierestä istumakäännökseltä, Iiris hieman varasti... Mutta tämä on meidän vakio-ongelma, pitää treeniin miettiä jokin uusi katsontakanta tälle ongelmalle kun vanhat kikat ei nyt tunnu tepsivän. Loppusuoralla virheitä tuli eteentulosta (-1 TVÄ, VINO) ja maahanmenosta (-1 TVÄ) joka oli huonossa paikassa. Käytösruudussa vanha vihollisemme alustan hajut osoittautuivat nenän kohtaloksi ja siitä tuli paperiin merkintä -1 PY. Kokonaistuloksena 89pistettä, joilla tulimme koko kisan kolmanneksi :) Palkintojenjaon onnistuin ohittamaan... "Ei me sijoituttu kuitenkaan, mennään käyttämään koiria".
Treeniin tämän kisan perusteella houkutuksia, erilaisia tötsiä, seuruu- / perusasennon paikkaa ja eteentuloja. Vieressä peruutuskin on vielä vaiheessa mutta siihen olen tässä kisassa kuitenkin eri tyytyväinen, tähän asti tehty työ on tuottanut tuloksia jo nyt!


Nanan kanssa otin käyttöön monessa muussa tilanteessa ja välillä treeneissä käyttämäni "Nyt KESKITY"-komennon, jonka annoin juuri ennen radalla menoa. Hyvin malttoi keskittyä Nana koko radan ajan! Oli ihan äimissäni kun saavuttiin maaliin!
Peruutusaskeleet uusittiin kun Nana löytyikin nurinperin väärältä puolelta =D Uusintakaan ei mennyt aivan nappiin mutta kuten Iiriksenkin kanssa olen tähänastiseen työhön erittäin tyytyväinen! Peruutuksesta siis virheinä - 3 UUSI, TVÄ. Tuplasaksalainen oikealta vaati myös uusinnan (-3 UUSI) kun Nana pyörähti väärään suuntaan mutta tämän pistän ihan omaan piikkiini, näytin liikkeen huonosti. Spiraalilta on tullut -1 KONTR, mutta syytä en varmaksi osaa sanoa, olisiko seuruun harhautuminen? Myös puolenvaihdosta takaa on tullut sama -1 KONTR. Eteentulosta on tullut -1 TVÄ eteentulon epäröinnistä, olisinko näyttänyt hieman huonosti tämänkin?. Käytösruudussa Nana yllätti, liike oli seisen vasemmalla, mikä on yleensä ollut meille todella hankala (joskin käytösruutu itsessään on ollut meille todella hankala...), Nana malttoi parisen minuuttia olla aivan paikoillaan, pää vain pyöri ja jatkuvasti vierestä kuului ininää, tämän jälkeen liikahti hieman vasemmalle ja siitä hetken päästä teki kierroksen itsensä ympäri (-10 TVÄ) mutta koko aikana ei haukkunut eikä istunut tai mennyt maahan! Mun superseniori sai radalta 78pistettä mikä oli meidän EKA VIRALLINEN TULOS!!! (Alla on lajin virallistumisen jälkeen viisi HYL-tulosta sekä kuusi 0-tulosta...) Tämä lämmittää vielä pitkään eikä tartte olla heti taas heittämässä hanskoja tiskiin ;) Treenattavaa silti löytyy vielä, varsinkin viretilassa mutta hyvään suuntaan ollaan menossa!


Ei kommentteja: