lauantai 20. helmikuuta 2016

Kilpailuun ilmoittautuminen virkussa

Täytin juuri ensimmäistä kertaa kilpailuilmoittautumisen virkussa ja koska olen aikaisemminkin kertonut kilpailuun ilmoittautumisesta, ajattelin jakaa teillekin nähtäväksi miten se käy. Oli kyllä sen verran helppoa että mietin kahdesti kannattaako sittenkään mutta teen kuitenkin teidän iloksenne :) Aikaa ilmoittautumiseen meni kokonaisuudessaan kymmenisen minuuttia, mutta tästä suurin osa siihen, että otin kuvat postausta varten. Ilman sitä arvelisin että olisin selvinnyt muutamalla minuutilla.

Aikaisempi kirjoitukseni kilpailuun ilmoittautumisesta: http://vompattielamaa.blogspot.fi/2015/03/kisamaan-rally-tokossa-toinen-osa.html Kirjoituksesta löydät edelleen paikkansapitäävä tietoa mm. koiran tietojen etsimisestä.

Olen aikaisemmin, kun kilpailun ilmoittautumisaika alkoi, lähettänyt ilmoittautumisten vastaanottajalle lomakkeen (tämä kisajärjestäjä halusi lomakkeella ennakkoilmoittautumisen, osa haluaa sähköpostilla) ja sain siihen muutaman päivän päästä vastauksen, jossa oli kerrottuna osallistumaksun tiedot sekä salasana virkkuun. Aloitin siis maksamalla kilpailumaksun ja kilpailunjärjestäjän toiveesta lähetin kuitista kopion heille. Kirjasin samalla myös ylös maksun tiedoista arkistointitunnuksen (sellainen kamalanpitkä numero- ja kirjainsarja, joka löytyy maksun kuitista). Arkistointitunnuksen ja salasanan lisäksi tarvitset koiran rekisterinumeron ilmoittautumista varten.

Seuraavaksi siirryinkin sivulle http://www.virkku.net/.

Oikeassa ylänurkassa on sininen laatikko, josta pääset kirjautumaan sisään. Jos et ole vielä luonut tunnuksia palveluun voit saman linkin takaa tehdä tämänkin valitsemalla vihreän "rekisteröi uusi käyttäjä"-painikkeen. Itse olen jo aikaisemmin rekisteröitynyt joten en neuvo sitä tässä, mutta on helppoa tehdä, toimii samalla periaatteella kuin suurin osa muistakin nettipalveluiden rekisteröitymisistä.
Kilpailuun voi ilmoittautua myös kirjautumatta, joutut vain jatkossa kirjoittamaan tietojasi useampaan ruutuun. Kirjautuneena osa tiedoista tulee valmiina.

Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.
Seuraavaksi valitaan avautuvista kuvista "Kokeet ja kilpailut"


 Avautuu seuraavanlainen näkymä. Tässä voit hakea kaikkia Palveluskoiraliiton järjestämiä kokeita ja kilpailuita.



Rally-tokokilpailut löydät valitsemalla kohdasta "Haettavat lajit" kohta "Rally-toko / RT Yleinen (rally-toko)". Halutessasi voit rajata halua ajankohdan, luokan tai kennelpiirin hakukenttien avulla. Itse laitoin hakuehdoksi vain mestariluokat. Lopuksi klikkaa "Listaa".


Saat listauksen kaikista hakuehtosi täyttävistä kilpailuista. Vasemmassa reunassa näkyvät siniset kuvakkeet näyttävät kaikki ne kilpailut, joissa on parhaillaan ilmoittautuminen auki. Kuvake muuttuu punaiseksi muutamaa päivää ennen ilmoittautumisen päättymistä.

Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.

Olen ilmoittautumassa 6.3.2016 Porvoossa järjestettävään kilpailuun joten valitsen sen. Avautuu kilpailun lisätiedot, jotka ovat hyvin samanlaiset kuin Kennelliiton tapahtumakalenterissa.

Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.
Seuraavaksi klikataan sinistä "> Ilmoittaudu"-painiketta.

Klikkaamalla saat kuvan suuremmaksi.

Tässä kohtaa tarvitset salasanan kilpailujärjestäjältä. Omani sain sähköpostilla ennakkoilmoittautumista vastaan. Kirjoita salasana, jos se on oikein ilmestyy oikeaan reunaan oikein-merkki. Tämä sama merkki pätee jäljempänä ilmoittautumista kaikissa täytettävissä kohdissa. Seuraavaksi klikkaa "Ilmoittaudu".



Seuraavassa kohdassa tarvitset koiran rekisterinumeron. Jos olet aikaisemmin ilmoittautunut samalla koiralla kilpailuun virkun kautta, voit valita ylemmästä kohdasta "Valitse aiemmin tallentamasi koira listalta" eli ylempi ruutu. Koska itse teen ilmoittautumista ensimmäistä kertaa kirjoitin alempaan ruutuun koiran rekisterinumeron ja klikkasin "Tarkista rekisterinumero".


Alle ilmestyy koiran tiedot, tarkista että kyseessä on oikea koira. Tiedot tulevat rekisterinumeron perusteella Kennelliiton rekisteristä.

 Koiran kilpailuluokan valitseminen löytyy kohdasta "Osallistun seuraaviin kokeisiin / testeihin".


Seuraavaksi kirjoitetaan koiran ohjaajan ja omistajan tiedot. Jos olet rekisteröitynyt, voit klikata sinistä "Täytä omat tiedot"-ruutua jolloin tietosi tulevat automaattisesti lomakkeelle. Itse jouduin kirjoittamaan vain kotipaikkakuntani. Jäsenyhdistys on vapaaehtoinen tieto, itse en täyttänyt sitä lainkaan.


Tässä tiedot täytettynä. (Juu, ei ole ihan kaikki omat tiedot tässä oikein, otin kuvan ja korjasin oikeat tiedot ennen lomakkeen lähetystä). Koiran omistajan kohdalla voit valita "Sama kuin ohjaaja"-painikkeen jolloin lomake täyttää automaattisesti ohjaajan tiedot omistaja-kohtaan. Jos omistaja on eri kuin ohjaaja: täytä tiedot itse. Lisää vielä arkistointitunnus ja tarvittaessa tietoa järjestäjälle (poikkeusluvat yms.). Lopuksi klikkaa alhaalta "Lähetä".


Tämän jälkeen kilpailuun ilmoittautuminen on tehty. Itselleni tuli lisäksi samaan aikaan alla olevat tiedot sisältä sähköposti. Nyt vain odottelemaan kisakirjettä ja itse kisoja :)



Ollessasi sisäänkirjautuneena näet kaikki ilmoittautumisesi kohdassa "Omat tiedot". Kilpailun perässsä olevasta vihreästä plus-merkistä aukeaa kilpailun tarkemmat tiedot.


Jatkossa palveluun tulee myös tuloksesi jo kisatuista kisoista :)

Ei kommentteja: